Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kouluruuan jakelu alkaa Tampereella – Näin homma toimii

Kouluruoan jakelu Tampereen kouluilla alkaa tänään ja viikon aikana oppilaille jaetaan noin 40 000 ruoka-annosta.

Perheille tehdyn kyselyn perusteella noin 8000 tamperelaislasta tarvitsee ruokahuoltoa koulujen ollessa suljettuina.

Suurin osa valmistetaan Pirkanmaan Voimian keittiöissä Hervannassa ja Hatanpäällä ja loput hankitaan Voimian yhteistyökumppaneilta.

Pirkanmaan Voimian palvelutuotantopäällikkö Susanna Järvinen kertoo, että annospakattu koululounas sisältää pääruoan kuten keiton, puuron tai pihvin perunasoseen kera.

Ruoat valmistetaan pääosin Voimian tuotantokeittiö Kattilassa Hervannassa ja Hatanpään ravintokeskuksessa.

Kaikki ruoat ovat laktoosittomia ja jaossa on myös kasvisruoka, joka voi sisältää munaa ja maitoa. Erityisruokavalioasiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi muita erityisruokavalioita ei laiteta jakeluun.

– Erityisruokavaliota noudattavat oppilaat voivat kuitenkin halutessaan käydä ruokailemassa avoinna olevissa kouluissa ennakkoilmoittautumalla rehtorille kaupungin käytännön mukaan, Susanna Järvinen kertoo Pirkanmaan Voimian tiedotteessa.

Tampereen kaupunki vastaa annosten jakelusta kouluilla sekä toimituksista koteihin. Ruoka-annoksia jaetaan maanantaisin ja keskiviikkoisin Tesoman, Ahvenisjärven, Sammon, Karosen ja Kämmenniemen kouluilla ja tiistaisin ja torstaisin Linnainmaan, Lielahden, Vuoreksen, Aleksanterin ja Talvitien kouluilla.

Kylmäketjun takaamiseksi kylmäautot ovat kouluilla jakelun ajan. Ruoan noutajia pyydetään huomiomaan riittävä etäisyys, jotta annokset pystytään jakamaan turvallisesti.

Pirkanmaan Voimian tuotevastaava Maiju Suvannon mukaan ruoan valmistuksen ja jakelun suunnittelu lähti heti ripeästi käyntiin, kun tarvittava annosmäärä alkoi täsmentyä. Ruoan valmistus sujuu tavalliseen tapaan, mutta suurin haaste on annosten jäähdytys ja pakkaus.

– Jakeluun menevä ruoka pitää jäähdyttää nopeasti ja pakata annosrasioihin. Ruoan tarve osoittautui niin suureksi, että riittävästi jäähdytyslaitteita löytyy ainoastaan suurimmista toimipaikoistamme Kattilasta ja Hatanpään ravintokeskuksesta. Normaalisti valmistamme annospakattuja ruokia vähäisiä määriä. Nyt käytössä on koko pakkauskonekapasiteettimme, eikä se riitä tässä tilanteessa. Hankimme osan aterioista yhteistyökumppaneiltamme Pirkanmaalta, summaa Maiju Suvanto tiedotteessa.