Näin Sokos muuttui vuodessa – Katutason kioskiin tehdään parhaillaan muutoksia

TAVARATALO Olemme pystyneet pitämään kiinni asiakkaistamme, sanoo toimialajohtaja Ville Jylhä.

Sokoksen katutason kioskia päivitetään parhaillaan, ja alkuvuodesta sillä on myös laajemmat aukioloajat. Kioski avataan tammikuun toisesta viikosta lähtien arkisin aamulla kello seitsemältä, ja se on auki iltakymmeneen. Myös viikonlopun aukiolot ovat muuta tavarataloa laajemmat.

– Kioski rajataan tavaratalosta rullaseinäkkeillä silloin, kun tavaratalo on kiinni, Pirkanmaan Osuuskaupan käyttötavara- ja polttonestekaupasta vastaava toimialajohtaja Ville Jylhä kertoo.

Kioskissa myydään lehtien ja korttien lisäksi mukaan otettavaa ruokaa, kuten kahvia, salaatteja, leipiä ja muuta naposteltavaa. Kioskiin pääsee sisälle Hämeenkadun puolelta.

Sokoksella on tehty tämän vuoden aikana useita muutoksia. Yksi uusimmista tulokkaista on toiseen kerrokseen avattu Viheriö-mehubaari, jossa myydään smoothieita, mehuja ja shotteja.

– Tavaratalon on oltava ajan hermolla. Terveellisyyteen ja herkullisuuteen panostaminen on yksi tämän ajan trendeistä.

Toiseen kerrokseen sijoittuva Marks & Spencer on tehnyt tilaa mehubaarin lisäksi lastenvaatteisiin keskittyneelle Kuopukselle. Myös naisten kengät on siirretty katutasosta toiseen kerrokseen.

– Katutaso on aika ruuhkainen paikka. Nyt kenkiä on mukavampi sovittaa, kun ne ovat toisessa kerroksessa. Siirron myötä myös kenkävalikoimaa saatiin hieman laajennettua, Jylhä kertoo.

Kenkien siirto mahdollisti kosmetiikka- ja terveystuotteiden laajentamisen katutasossa.

– Olemme saaneet siitä paljon hyvää palautetta.

Muutoksia on tehty myös muihin kerroksiin. Esimerkiksi neljännen kerroksen ravintolatiloja on remontoitu, ja pastojen ja salaattien rinnalle on tuotu wokit.

– Tavaratalojen on pystyttävä uusiutumaan jatkuvasti. Myös ensi vuonna tehdään muutoksia, mutta ei niin paljon kuin tänä vuonna, Jylhä kertoo.

Hän ei paljasta, kuinka paljon väkeä tavaratalon ovista on kävellyt sisään tänä vuonna.

– Olemme pystyneet pitämään kiinni asiakkaistamme eli se keskustelu, että keskusta olisi kokonaan hiljentymässä, ei ainakaan vielä näy meillä, hän kommentoi.

Ensi vuonna haasteena on ratikkatyömaa, joka lähestyy Sokoksen tienoota.

– Käymme jatkuvasti keskustelua ja kirjeenvaihtoa kaupungin kanssa. Tarkoitus on, että tavaratalossa asiointi on helppoa ja sujuvaa myös ratikan rakentamisen aikana. Meillä tilannetta hieman helpottaa se, että sisäänkäyntejä on myös muihin suuntiin kuin Hämeenkadulle.

Tavaratalon vuokralaiset

Sokoksen tavaratalossa on osuuskaupan oman toiminnan lisäksi useita vuokralaisia.

Tavaratalossa ovat vuokralla Alko, Timanttiset, Nissen, Tampereen ensimmäinen apteekki ja Kuopus.

Posti toimii asiamiespostina Sokoksen asiakaspalvelupisteen yhteydessä.

Marks & Spencer on Pirkanmaan Osuuskaupan omaa liiketoimintaa eli se ei ole tavaratalon vuokralainen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut