Hyväksikäytön uhriksi joutuneen 10-vuotiaan tytön vanhemmat harkitsevat valituslupaa tuomiosta – Iltalehti: "Uhrin omaiset voivat itse joutua maksamaan..."

10-vuotiaan tytön seksuaalinen hyväksikäyttö ei ollut törkeä raiskaus, totesivat Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus. Korkeimpaan oikeuteen valittamisessa on riskinä se, että vanhemmat voivat joutua koko jupakan maksajiksi. Arkisto/Ari Peltonen

Pekka Ruissalo

Turun hovioikeuden hiljattain vahvistamalle, paljon julkista keskustelua ja ihmetystäkin herättäneelle seksuaalirikostuomiolle saatetaan syyttäjästä huolimatta hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta (KKO). Asiasta kertoo ensimmäisenä Iltalehti verkkosivuillaan

Turun hovioikeus vahvist taannoini päätöksellään Pirkanmaan käräjäoikeuden maaliskuussa antaman tuomion, jossa se hylkäsi 10-vuotiaan tytön kanssa yhdynnässä olleen 23-vuotiaan turvapaikanhakijan Juusuf Muhamed Abbudin syytteen törkeästä raiskauksesta. Tapahtumat sijoittuvat pienempään pirkanmaalaiskuntaan ja syksyyn 2016. Abbudin kolmevuotinen tuomio törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä jäi voimaan.

Uhrin ja uhrin perheen sianajaja Liisa Tarvainen kertoo lehdelle, että valituslupahakemuksen jättämistä harkitaan vakavasti. Aikaa sen tekemiselle on tammikuun puoliväliin saakka. Isoin kysymys on mahdollisen käsittelyn aiheuttamat kustannukset. Jos kanteen tehneet tuomitaan käsittelyn hävinneeksi, he voivat joutua koko käsittelyn maksajiksi.

– Asia on vielä harkinnassa. Kuluriski voi olla tässä yksi tekijä vanhempien kannalta, senkin kautta he tietysti tätä pohtivat, Tarvainen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut