Isac Elliot esiintyy kansanjuhlassa – Tässä kaupungin ohjelma itsenäisyyspäivälle

Tampereella Suomen itsenäisyyttä juhlistetaan juhlavuoden kunniaksi monin eri tapahtumin. Suomen 100-vuotisjuhla huipentuu itsenäisyyspäivänä 6.12.2017.

Kaikki tamperelaiset on kutsuttu mukaan Suomen suureen juhlaan ja juhlatunnelman virittämiseksi väki haastetaan pukeutumaan sinivalkoiseen. Juhlatunnelmia, kuvia ja videoita voi jakaa someen tunnuksella #suomi100tampere.

Tampereen kaupunki tarjoaa tamperelaisille sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen sekä sotaleskille perinteisen juhlalounaan itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12.2017 kello 12–14. Juhlavuoden kunniaksi juhlalounas syödään tänä vuonna Sampolan ravintolassa Tammerkosken lukion tiloissa Kalevassa.

Tilaisuutta emännöi apulaispormestari Johanna Loukaskorpi ja juhlapuheen pitää pormestari Lauri Lyly Tilaisuudessa kuullaan kuorolaulua ja runonlausuntaa.

Sankarivainajia kunnioitetaan Kalevankankaan hautausmaalla kunniavartiolla 6.12.2017 kello 12–13. Jokaisen sankarihaudan luona seisoo kunnianosoituksena haudatun kuolinhetken ikätoveri.

Talvisodassa kaatuneiden ikätovereilla on päällään lumipuku ja jatkosodassa kaatuneiden maastopuku. Kaikki sankarivainajat ovat miehiä, mutta tasa-arvon vuoksi järjestäjät päättivät avata kunniavartioon osallistumismahdollisuuden myös naisille.

Joulukuussa 1939 käyttöön otettu sankarihautausmaa on 749 vainajan viimeinen leposija. Heistä yli puolet on alle 30-vuotiaita, 17–24-vuotiaita on lähes 40 prosenttia.

Tamperelaiset lapset ja perheet kutsutaan mukaan juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea Tampere-talon Sorsapuistosaliin 6.12. kello 14–17. Tapahtumassa voi ihastella tanssiesityksiä, tanssahdella itse ja osallistua taidepajoihin. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle, erityisesti 4–12-vuotiaille.

Tapahtuman avaa pormestari Lauri Lyly ja isäntäväkenä toimivat Lasten Parlamentin nuoret. Työpajoja pitävät Lastenkulttuurikeskus Rulla, Lasten Parlamentti ja Kulttuurikasvastusyksikkö Taite. Juhlissa ovat mukana myös Muumimuseo, Juhlaprinsessa ja Taikurimarko. Musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan viihdeorkesteri. Tanssiesityksiä ja tanssinopetusta antaa Tanssistudio Razzmatazzin oppilaat.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuden järjestävät Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Tampere-talo, Tampereen lasten parlamentti sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista edellytetä.

Tampere Filharmonian itsenäisyyspäivän konsertista saadaan nauttia 6.12.2017 kello 15–16.30 Tampere-talon Isossa salissa. Itsenäisyyspäivän konsertissa juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea Klamin ja Sibeliuksen musiikilla. Konsertti käynnistetään Klamin säveltämällä Suomenlinna-alkusoitolla.

Sibeliukselta kuullaan vaikuttava seitsemäs sinfonia sekä Kurkikohtaus, joka on peräisin Arvid Järnefeltin Kuolema-näytelmään sävelletystä musiikista. Konsertin päätteeksi itsenäisyyspäivän tunnelma sinetöidään tietenkin Finlandialla.

Kalevankankaalta kello 15.45 lähtevä soihtukulkue kulkee Tampereen keskustan läpi ja saapuu kello 16.30 Frenckellin aukiolle, jossa vietetään koko kansan itsenäisyysjuhlaa juhlavuoden kunniaksi. Tampereen kaupungin järjestämässä tilaisuudessa kuullaan kello 16.45 alkaen Tampereen työväenyhdistyksen soittokunnan esityksenä Fuhrmannin Tampereen fanfaari sekä Sibeliuksen Isänmaalle. Itsenäisyysjuhlan puheen pitää pormestari Lauri Lyly

Juhlassa esiintyvät Isac Elliot sekä Petra Karjalainen ja Waltteri Torikka Lopuksi yleisö perinteisesti yhtyy Maamme-lauluun. Tapahtuman juontavat Johanna Pirttilahti ja Valtteri Lehtinen

Juhla huipentuu ilotulitukseen, jonka aikana kuullaan Sibeliuksen Finlandia Mieskuoro Laulajien esittämänä. Tilaisuus päättyy kello 17.40.

Aleksis Kiven kadulla Frenckellin aukion vieressä oleva kaupungin keskusvirastotalo puetaan juhlavalaistukseen itsenäisyyspäivän viikolla. 5.12. illasta itsenäisyyspäivän ajan talo on valaistuna sinivalkoiseksi, muina päivinä talo valaistaan kokonaan siniseksi.

Keskustorilla Raatihuoneen edessä partiolaiset nostavat liput salkoon 5.12. illalla kello 18. Lipunnoston päätteeksi Lapsikuoro Tactus ja Nuorisokuoro Sympaatti laulavat Maamme-laulun. Keskustorin liputus jatkuu 6.12. klo 22 asti ja noudattaa juhlavuodelle annettua erityisohjetta, että yön yli oleva liputus valaistaan.

Itsenäisyyspäivän juhlaliputus on kaupungin kiinteistöissä 6.12.2012 kello 8–20. Kaupungin virastojen ikkunavalaistus on kello 15–22.

Kansanjuhlan vuoksi henkilöautoliikenne on rajoitettu Aleksis Kiven kadulla 6.12. kello 15–19. Kulku Puutarhakadulta, Kauppakadulta ja Satakunnnakadulta Aleksis Kiven kadulle suljetaan kello 15–19.

Pysäköinti on kielletty Frenckellin alueen ja Keskustorin parkkipaikoilla 6.12. kello 9–19. Frenckellin pysäköintihalliin sisään- ja ulosajo ovat suljettuina klo 15–19. Finnpark tarjoaa 6.12. juhlan kunniaksi 100 minuuttia ilmaista pysäköintiaikaa P-Aseman, P-Frenckellin, P-Hämeenpuiston, P-Hämpin, P-Näsinkulman, P-Plevnan, P-Tampere-talon ja P-Tullintorin pysäköintitaloissa.

Etu on voimassa koko itsenäisyyspäivän ja se hyvitetään automaattikassalla käynnin yhteydessä. 100 minuutin ylittävä osuus maksetaan normaalisti.

Itsenäisyyspäivänä joukkoliikenne ajetaan sunnuntain aikatauluilla. Tampereen keskustaan ajetaan lähiöistä iltapäivän vuoroja useammalla bussilla. Tapahtuman jälkeen linjoilla 1, 3, 4, 5, 6, 8, 9 ja 17 ajetaan lisävuorot lähiöihin. Bussit lähtevät normaaleilta Keskustorin ja Koskipuiston pysäkeiltään heti täytyttyään, noin klo 18. Pysäkkialue Finlayson (0038) on varattu tapahtumalle koko päiväksi. Linjan 37 lähimmät käytettävissä olevat pysäkit ovat edellinen Satakunnankatu 23 (0072) ja seuraava Paloasema (0536).

Lisätietoja netissä: Suomi100tampere.fi suomi100tampere.fi/

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut