Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keskustorilla esitellään alueen rakennushistoriaa – Paikalla on sähköinen toteemi

Tampereen Keskustorilla on esillä uusi alueen rakennushistoriasta kertova kuvaesitys. Kaupunkiaukion ja rakennusten historia on esitetty havainnollisina 3D-mallinnoksina.

Historia-animaatio on esillä tammikuun loppuun saakka sähköisessä toteemissa. Paikka on Hämeenkadun pohjoispuolisella jalkakäytävällä, raatihuoneen ja teatterin välissä.

Rakennetun ympäristön historiaa esitellään 1600-luvulta nykypäivään saakka. Muun muassa kaikki nykyiset rakennukset ja rakennelmat löytyvät esityksestä nimettynä.

Hieman kurkistetaan jo tulevaisuuteenkin, ainakin raitiotien tulo on jo varmaa. Esittelyllä halutaan tehdä tunnetuksi Keskustorin historiaa alkamassa olevan, alueen kehittämiseen tähtäävän visiotyön takia. Aineisto perustuu viime kesäkuussa valmistuneeseen selvitykseen, jonka julkaisu on ladattavissa osoitteessa www.tampere.fi/keskustori

Kaupungin ja maakuntamuseon yhteinen kuvaesitys jatkaa maakuntamuseon laajempaa kulttuuriympäristötoteemi -hanketta. Muun muassa Tammelantorilla, Laukontorilla ja Hämeenkadulla on ollut historiasta kertovat kuvatoteemit.