Mystisiin nuorkauppakamareihin voi hakea melkein kuka vaan – ”Meillä voi kehittää itseään”

YHDISTYS Monille mystisiin nuorkauppakamareihin voi hakea lähes kuka vaan. Toimintaa on ympäri Pirkanmaata.

toimitus

Mikä ihmeen nuorkauppakamari? Kenelle se on tarkoitettu? Mitä se tekee?

Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry:n puheenjohtaja Satu Herrainsilta kertoo, että nuorkauppakamarien jäsenet ovat alle 40-vuotiaita, jotka haluavat kehittää itseään. Nuorkauppakamareiden tarkoitus on kehittää jäseniään työelämässä esimerkiksi koulutusten ja esiintymiskokemusten avulla. Kaikki perustuu tekemällä oppimiseen

– Kuka vaan voi hakea nuorkauppakamareihin jäsenhakemusten avulla. Jäsenemme ovat työelämässään pääosin tilanteessa, että haluavat oppia sekä päästä urallaan eteenpäin, Herrainsilta kuvaa järjestöä ja sen toimintaa.

Pirkanmaan Nuorkauppamarilla on jäseniä yhteensä yli 70. Herrainsillan mukaan jäsenkasvu on ollut aktiivista ja tällä hetkellä se on nousussa. Jäsenhankinta tapahtuu nykyisten jäsenten suositusten kautta ja muun muassa sosiaalisessa mediassa. Herrainsilta toteaa, että kuka vain voi hakea jäseneksi.

– Pirkanmaan Nuorkauppakamarin toiminta ei keskity Tampereelle, vaan sen kehyskuntiin. Toimintaa on esimerkiksi Kangasalla, Lempäälässä, Pirkkalassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Ikaalisissa ja Parkanossa, kertoo Herrainsilta.

Pirkanmaan Nuorkauppakamari ei suinkaan ole seudun ainut nuorkauppakamari. Pirkanmaalta löytyy kansainvälinen JCI United, Tammerkosken Nuorkauppakamari ja Tampereen Nuorkauppakamari.

Suomen suurimman nuorkauppakamarin Tampereen Nuorkauppakamarin ry:n puheenjohtaja Lauri Oksanen puolestaan kertoo, että heidän tarkoitus ei niinkään ole kasvattaa jäsenmäärää.

– Meillä on tällä hetkellä 120 jäsentä. Esimerkiksi tänä vuonna lähtee 12 jäsentä, pyrkimyksenä ottaa noin saman verran jäseniä sisään. Jäsenhankinta tapahtuu olemassa olevien jäsenten suositusten kautta, kertoo Oksanen

Tammerkosken Nuorkauppakamarin jäsenhankinta tapahtuu niin sanotulla kuukauden hakemusajalla, jonka jälkeen katsotaan hakijat, haastatellaan ja otetaan noin kymmenen henkeä koejäseneksi.

– Koejäsenyys kestää vuoden loppuun asti. Jokaisen tehtävänä on osoittaa oma aktiivisuus toimintaa kohtaan esimerkiksi osallistumisella erilaisiin projekteihin.

Tammerkosken Nuorkauppakamariin kuuluu tällä hetkellä 177 jäsentä ja huomioon ottamalla kunniajäsenet ja senaattorit, niin luku nousee 152 jäseneen. Se on Suomen toiseksi suurin nuorkauppakamari, Järvimäki kertoo.

– Järjestämme projekteja, missä haetaan yhteiskunnallista hyvää. Hyvänä esimerkkinä Joulupuu Tampere-keräys, jossa kerätään varoja vähävaraisille nuorille, kertoo puolestaan Tammerkosken Nuorkauppakamari ry:n puheenjohtaja Hannu Järvimäki

Valtteri Kolari

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 2. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 5. IL: "Hetken mielijohde" kävi tamperelaismiehelle kalliiksi – Suomi-konepistoolin kanssa kikkailu toi lopulta ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä aseiden menetyksen
 6. Leväseuranta alkoi Pirkanmaalla – tänä kesänä seurataan kahta uutta paikkaa
 7. Keskustorin Nakkifakiiri avaa ovensa tauon jälkeen
 8. Pyörävarkauksien sesonkiaika on alkanut – varkauksia ainakin kahdeksan päivässä
 9. Norppien köllöttelyä katsottiin 1,2 miljoonaa kertaa, ensimmäistä kertaa nähtiin myös norppien välisiä kärhämiä – mutta missä on Pullervo?
 10. Nimitys: Suomen Suoramainonnan toimitusjohtajaksi Jari Mankonen
 11. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Poliisi takavarikoi alaikäiseltä viinakauppiaalta kymmeniä litroja kirkasta viinaa Vantaalla
 14. Kesän yleisurheilukausi on vauhdissa myös Tampereella: Vehmaisten Urheilijat järjestää kovatasoisen moukarikilpailun
 15. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 2. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 3. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten
 4. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 5. Kolme tulipaloa Nokialla saman tien varrella – pelastuslaitos epäilee tahallaan sytytetyksi
 6. Pirkanmaan SDP linjasi kenties ei-niin-yllättävän kannanoton – Kannattaa elokuussa hyvin tuttua kasvoa puheenjohtajaksi
 7. Venäläislehti antaa tylyn arvion tamperelaisesta KHL-kiekkoilijasta – Aituri Lotta Haralan avomiestä kuvataan "historian huonoimpiin lukeutuvaksi ulkomaalaishankinnaksi"
 8. Hävityksen kauhistus Senaatintorilla – kirkkoherra sotketusta Tuomiokirkon muurista: "Jonkun yksittäisen tekijän aikaansaannoksia"
 9. Valtion tuki pienentää Tampereen korona-alijäämän 30 miljoonaan – ilman lisärahoja alijäämä jopa 98 miljoonaa
 10. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 11. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 12. Asemakaavamuutos tuo asuntoja Tampereen Vehmaisten liikekeskukseen
 13. Nyt tulee drive-in -konsertti – Messu- ja Urheilukeskuksen parkkipaikalla nähdään useampi rokkikeikka
 14. Poika tuli kotiin – vuoden 2019 MM-pokaali löysi paikkansa Jääkiekkomuseosta
 15. Uutuuskirja: Raisa Räisäsen pikkusisko toivoo, että mahdollinen surmaaja tunnustaisi teon – "En usko, että siskoni kohtalo selviää enää muutoin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.