Hurja kaksintaistelu! – Paras Tamperelainen Grilli ratkesi vain 13 äänen erolla

GRILLIT Tampereen parhaan grillin tittelistä käytiin hurja kaksintaistelu, jossa vain 13 ääntä ratkaisi. Voittajagrillille mahtuvat Kivimies ja Puunhalaaja rinnakkain.

Kivimies on Vaakon nakin suostuin annos, esittelee Henna Salminen. Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Henna Salminen lataa lihapiirakan väliin kaksi siivua wurstia, paistetun kananmunan ja juustonsiivun.

Lopputulos on Kivimies, Vaakon Nakin suosituin annos ja äänestäjien perusteluiden mukaan tärkeä syy siihen, että pispalalaisgrilli voitti Paras Tamperelainen Grilli 2017 -kilpailun.

Vaakon Nakki sai Tamperelaisen järjestämässä äänestyksessä annetuista yli 3 300 äänestä lähes 22 prosenttia. Voitto meni äärimmäisen tiukille, sillä äänestyksen kakkonen Tammelantorilla sijaitseva Ullan Grilli sai vain 13 ääntä vähemmän.

– Ehkä perinteet painoivat. Vaakon Nakki on ollut tärkeä osa Pispalaa ja Tamperetta jo vuodesta 1962, kertoo paikan vuodesta 2008 omistanut yrittäjä Christa Tiainen

Tiaiselle grilliäänestys tuotti tuplailon, sillä myös hänen yrityksensä omistuksessa oleva Pizpala sijoittui neloseksi.

– Vaakon Nakki ja Pizpala ovat hyvin erilaisia ja niissä on omat asiakaskuntansa.

24/7 auki oleva Pizpala laajemman ruokavalikoiman lisäksi myös olutta ja elintarvikkeita. Vaakon Nakin lista taas rakentuu perinteisestä grilliruuasta. Kebabia, pizzaa tai edes siipiä sinne on turha odottaa.

– Muuttuvan maailman mukana halutaan pysyä, mutta liikaa ei saa muuttua. Vaakon Nakki on perinteinen kivijalkagrilli.

Voittajagrilli luottaa raaka-aineissa lähiruokaan. Makkarat tulevat Tampereen Lihajalosteelta, pihvit Teivon Lihasta, kastikkeet ja sinapit Kastikemestareilta, eivätkä lihapiirakat ja kuuman koiran munkitkaan Vammalaa kauempaa.

Tiaisen mukaan Vaakon Nakin myydyimmät annokset rakentuvat lihapiirakan ympärille. Perinteisin grilliherkku makkaraperunat jää selvästi niiden jälkeen.

Myös peremecille ja kuumalle koiralle on uskollinen asiakaskuntansa. Kummankin kysyntä koki piikin, kun Sami Hedberg kävi Grillit huurussa -ohjelmassa niitä maistamassa. Sen jälkeen Vaakon Nakki on saanut tv-julkisuutta, kun julkkiskauppias Sampo Kaulanen kävi grillillä Lapin Sampo ja kauppiaan rouva -ohjelmassa.

Muuttuvaa maailmaa Vaakon Nakissa edustavat muun muassa soijanakkiperunat, vegaanivihis ja Puunhalaaja, jossa ranskalaisten kaverina on kaksi kasvispihviä, aurajuusto ja ananas.

– Vegaanituotteita osataan jo grilleiltä kysyä. Tuossa vieressä olevalta Vastavirta-klubilta tulee paljon asiakkaita, avaa Tiainen.

Vaakon Nakin, Ullan Grillin ja Pizpalan lisäksi kärkiviisikkoon nousivat Leinolassa sijaitseva Orimuskioski ja Ullan Grillin naapuri Tammelantorin Herkkugrilli.

Paras Tamperelainen Grilli 2017

1) Vaakon Nakki 21,9 %

2) Ullan Grilli 21,6 %

3) Orimuskioski 7,7 %

4) Pizpala 5,9 %

5) Tammelantorin Herkku-grilli 4,7 %

6) Jankan Wanha Grilli 4,6 %

7) Ylägrilli 4,1 %

8) Lukonmäen Grilli 3,9 %

9) Herwood Grilli 3,2 %

10) Tammelantorin Burger 3,1 %

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut