Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tavara-aseman paikalle suunnitellaan 8-kerroksista taloa – "Olisiko aika kerätä uusi adressi?"

Tavara-aseman suojelijat ovat taas aktivoitumassa tavara-aseman säilyttämisen puolesta. Syynä ovat suunnitelmat, joiden mukaan yli 100-vuotias rakennus purettaisiin ja tilalle tehtäisiin 8-kerroksinen kerrostalo. Uusi kerrostalo sijoittuisi osittain samalle paikalle, missä tavara-asema nyt sijaitsee.

Uuden rakennuksen suunnittelu nousi julkisuuteen, kun kaupunginvaltuutettu Juhana Suoniemi (vihr) ja yhdyskuntalautakunnan jäsen Jouni Sirén julkistivat suunnitelmat Facebookissa.

– Aikaisemmin annettiin ymmärtää, että ongelma oli tavara-aseman kohdalla olevan Ratapihankadun mutkan aiheuttama liikenteen hidastuminen, mutta nyt taisi tulla esiin todellinen syy, Sirén kirjoittaa Facebookissa.

– Toivoa sopii, ettei tätä sentään aiota tehdä lakia rikkomalla eli purkamalla tavara-asema odottamatta hallinto-oikeuden päätöksiä, niin kuin apulaispormestari on vihjaillut, hän jatkaa.

Suoniemi nimittää uutta, paikalle suunniteltavaa rakennusta bulkkikerrostaloksi.

– Ei siinä, olen aina kannattanut täydennysrakentamista, mutta en sentään tällä tavalla. On suorastaan surkeata, että autoiluimperatiivi ohittaa miellyttävän kaupunkitilan. Tilanne olisi kuitenkin melko helposti ratkaistavissa, jos uskallettaisiin sulkea Vellamonkatu läpiajolta. Tällöin tila riittäisi, kun erillisiä kääntymiskaistoja ei tarvittaisi. Poliittinen tilanne on kuitenkin nyt sellainen, että "yhtäkään autokatua ei enää voida sulkea", kuten eräs kokoomuspoliitikko tuossa taannoin lausui, Suoniemi kirjoittaa Facebookissa.

Tavara-aseman säilyttämisen puolesta luovutettiin vuonna 2013 adressi, jossa oli 8 600 nimeä.

Kaupunginvaltuutettu Sinikka Torkkola (vas) on jo tiedustellut Kansanliike Tampereen vanhan tavara-aseman puolesta -Facebook-ryhmässä, pitäisikö Tampereella kerätä uusi adressi.

– Kärki voisi olla vaatimuksessa, että kaupunki ei renkkaisi vaan pysyisi päätöksessään. Mitä mieltä olette? hän kysyy.