Hämeenkadun itäpään parturointi alkaa pian – Puut kaadetaan viikossa

Nanna Katavisto asuu Espoon Soukassa luhtitalossa, jossa on upea 40 neliön kattoterassi. Sini Pennanen

Marjo Rämö

Raitiotieallianssi aloittaa ensi viikolla raitiotien rakentamistyöt Hämeenkadun itäpäässä Rautatienkadun ja Pellavatehtaankadun välillä. Työt aiheuttavat muutoksia liikenteelle.

Ensimmäiseksi Hämeenkadun molemmilta puolilta kaadetaan kaikki lehmukset väliltä Rautatienkatu–Koskikatu. Työt alkavat maanantaina 15. tammikuuta kello 6 ja ne kestävät noin viikon. Puiden kaadon aikana Hämeenkadun ajoradan reunimmaiset kaistat ovat vuorotellen pois käytöstä. Puunkaadosta aiheutuu melua lähialueille. Jalankulkijat ja pyöräilijät opastetaan pois työalueelta.

Puiden poiston jälkeen käynnistyvät vesijohdon siirto- ja uusimistyöt kadun eteläreunassa Rautatienkadun ja Tuomiokirkonkadun välillä. Työalueelta poistetaan myös valaisinpylväitä, liikennevaloja ja mainosrakenteita. Valaisimia ja liikennevaloja korvataan väliaikaisilla järjestelmillä.

Joukko- ja taksiliikenteen käyttöön jää Rautatienkadun ja Tuomiokirkonkadun välillä yksi kaista kumpaankin suuntaan. Stockmannin edessä sijaitseva bussipysäkki Rautatieasema A 0505 siirtyy Tuomiokirkon ja Aleksanterinkadun välille samaan kohtaan kuin pysäkki Rautatieasema B 0575. Kadun eteläreunassa sijaitsevat pysäkit Rautatieasema C 0504 ja Rautatieasema D 0508 siirtyvät samoin edeltävään kortteliin.

Hämeenkadun ylittävät suojatiet Rautatienkadun liittymässä ja Stockmannin edustalla pysyvät paikallaan, mutta niitä kavennetaan.

Työt vaikuttavat myös Rautatienkadun liikenteeseen. Rautatienkadulla pohjoisesta etelään ajettaessa autoliikenteelle tulee ajolinjojen muutoksia ja kaistajärjestelyjä Hämeenkadun risteyksessä. Risteyksestä pystyy edelleen kääntymään oikealle Hämeenkadulle (taksit), ajamaan suoraan Rautatienkatua sekä kääntymään vasemmalle Itsenäisyydenkadulle.

Hämeenkadun eteläreunassa siirretään vesijohtoa tulevan raitiotieradan alta ja samalla vesijohtolinjaa uusitaan. Lisäksi tehdään tulevan raitiotien ratapohjaa valmistelevia töitä. Työt etenevät kadun eteläreunassa useassa vaiheessa ja kestävät arviolta huhtikuulle. Sen jälkeen alueella jatketaan kiintoraidelaatan rakennustöillä. Rakentamisesta aiheutuvista liikennejärjestelyistä ja töiden vaiheista tiedotetaan töiden edetessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Syyte: Pariskunta toi Espanjasta Suomeen kymmenittäin sairaita koiria ja myi niitä korkealla hinnalla – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia
 2. Lautakunta hyväksyi muutokset – näin Nysse-vuoroja karsitaan
 3. Särkänniemi julkisti avauspäivänsä – sisään pääsee vain rajattu määrä asiakkaita kerrallaan
 4. Ylinopeus Kangasalla aloitti tapahtumasarjan, jonka seurauksena 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin – Nyt miestä epäillään yhteensä kuudesta rikoksesta
 5. 25 lammasta hoitaa tamperelaisia arvoniittyjä tänä kesänä
 6. Tampereen lasten ja nuorten sairaalan potilaat saivat sähkökäyttöiset leikkiautot – Kulkupeleillä on kilpailukykyinen huippunopeuskin
 7. Tamperelaislähtöinen twerk-tähti teki uuden aluevaltauksen – tältä näyttää Tinzen musiikkivideo
 8. Nyt alkoi uintikesä! – Tampereen uimavesien lämpötiloja sekä levätietoja voi seurata karttapalvelun avulla
 9. Palkittu tamperelainen matematiikanopettaja: "Matematiikasta voi löytää onnistumisen kokemuksia taitotasosta huolimatta"
 10. Pohjois-Hervantaan rakennetaan uutta asumista
 11. Nyt on luvassa kesäterassi myös koirakavereille – G Livelab Tampere avaa kesäkautensa maanantaina
 12. Koronapysähdys oli Astorille peiliinkatsomisen paikka – nyt ravintolasta on puhallettu pölyjä pois
 13. Kangasalan kaupunki jatkaa koronarajoitusten purkamista
 14. Ilves vai Tappara? – IS: Konkarihyökkääjä Petri Kontiola haluaisi pelata kiekkoa Tampereella
 15. Liikuntapaikat avautuvat Tampereella maanantaina – Lue tästä ohjeistus ja tarkemmat käytännöt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.