Leffa-arvio: Hääjuhlissa on tunnelmaa, sulhanenkin kuumana

Draamakomedia C'est la vie – häät ranskalaiseen tapaan on kunnianosoitus elämälle, rakkaudelle ja kaikelle hässäkälle siinä välissä. Copyright Thibault Grabherr

toimitus

Morsian kysyy, voiko hääkuvassa säästää, jos kuvan valkoiset reunat poistaa. Catering-vastaava Max (Jean-Pierre Bacri) on jo tympääntynyt hääparin säästöehdotuksiin ja toteaa, että mitäs jos 200 häävierasta lopulta toisivat omat raasteensa omissa Tupperware-astioissaan. Hääpari hiljenee.

Max jatkaa: hulppea linna ja hienot puitteet. Yritetään tarjota parasta ja järjestää hienot juhlat, jotka muistetaan. Totuus on, että ikimuistoiset juhlista olisi tulossa, mutta aivan toisista syistä.

Ranskalaiselokuvan odotukset ovat korkealla, sillä ovathan puikoissa Eric Toledano ja Olivier Nakache, jotka muistetaan hienon komedian Koskemattomat (Intouchables) ohjauksesta.

C'est la vie -elokuvan fokuksessa on Maxin johtama hieman epämääräinen catering-joukkio ja hyvin omanarvonsa tunteva sulhanen (Benjamin Lavernhe). Morsian jää täysin sivullisen osaan.

Ruokaa on muun muassa liian vähän ja annoksia pitää puolittaa, eikä Maxin tilaama ravintolaorkesterikaan osaa toivottuja italiankielisiä iskelmiä.

Sähinää ja monia läheltä piti -tilanteita riittää sinänsä vauhdikkaassa menossa.

Elokuvaa mainostetaan vuoden hauskimpana komediana. Vaikea yhtyä tuohon väitteeseen. Vuoden hykerryttävinkään se ei ole.

Osaatteko leikata merianturaa? En. Osaatteko käsitellä Bassia? En ole soittomiehiä.

Jos tällaiset sutkaukset hymyilyttävät, niin sitten ollaan lähellä. Puhutaan siis hymyilyttävästä komediasta, joka kyllä viihdyttää varsinkin humaanissa finaalissaan.

C'est la vien ongelma on käsikirjoituksessa. Siinä puhutaan paljon, mutta sisältö on varsin tyhjänpäiväistä. Rytmi toimii sinänsä erittäin kevyesti ja elokuvaa on ilmavan raikas katsoa.

Katsoja kuitenkin odottaa hetkeä, jossa voisi röhönaurun päästää, mutta sellaista elokuvan käsikirjoitus ei tarjoile. Kenties kyse voi olla myös kulttuurieroista. Se, mikä naurattaa ranskalaisia, ei avaudu suomalaisille. Elokuvan lähtökohdat lupaavat paljon, mutta saalis jää lopulta varsin vähäiseksi. Muutamia persoonallisia henkilöhahmoja ja kauniit puitteet hääjuhlien pitoon.

Olli-Matti Oinonen

***

C'est la vie – häät ranskalaiseen tapaan

Ohjaus: Eric Toledano ja Olivier Nakache.

Käsikirjoitus: Eric Toledano ja Olivier Nakache.

Tyylilaji: Draama, komedia.

S.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Ulkonäössä on sekä Nuuskamuikkusta että Harpo Marxia" – Vuoden paras karikatyyrien kohde löytyi Tampereelta, katso riemukkaat kuvat!
 2. Koronakevään vaikeuksia hyvitetään – Tampereen kaupunki jakaa risteilylahjakortteja ikäihmisten omaishoitajille
 3. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 4. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 5. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 6. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 7. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 8. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 9. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 10. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 11. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 12. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen
 13. Oma raha: Nelikymppinen Tiina Nykyri hankki muhkean säästön vertailemalla sähkön ja vakuutusten hintoja – "Vielä kun saisi sähkönsiirronkin kilpailutettua"
 14. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 15. Tampereen kaupungille lahjoituksena 15 pelastusrengasta

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Ratikka pääsi Hervannan yöhön – Testiaikatauluun heti muutos: syy lentoliikenteessä
 2. Iso kiinteistökauppa Kangasalla – Teppo Numminen sijoittaa kuntoutuskeskukseen järven rannalla
 3. Euroopan komissiolta synkkä arvio Pirkanmaan koronavaikutuksista – Onko syytä olla huolissaan, Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen?
 4. Tamperelainen siipiravintoloitsija aikoo tuoda Mike Tysonin Suomeen
 5. "Monet asiakkaat kertoivat käyvänsä nyt meidän tukemisen vuoksi" – Näin kävi Paras Tamperelainen Noutoruoka 2020 -äänestyksessä! Katso top 20
 6. "Koeajoissa havaittiin puutteita ja välinpitämättömyyttä" – Ratikka on tästä viikosta eteenpäin pysyvä osa Tampereen liikennettä: kertaa täältä viisi isoa muutosta!
 7. 568 halusi ratikkakuskiksi Tampereelle – Näin valinnat tehdään ja koulutus etenee
 8. Hervantajärvelle kohoaa 54 asunnon kerrostalo – Erikoisuus ylimmän kerroksen korkeat asunnot, joihin mahtuu parvi
 9. Aloite: Keskustan viikonloppupysäköinti ilmaiseksi – "Oikeammin kohdennettu elvytystoimenpide kuin infrainvestointien kiihdyttäminen"
 10. Porvoon ampujaveljesten Tampereen takaa-ajon vaiheet tarkentuivat – Bensavarkaus Ristinarkun Shellillä, viisi laukausta Rantatunnelissa, kahdeksan murhanyritystä...
 11. Epäiletkö uniapneaa? Aalto-yliopistossa kehitetty uusi älypuhelinsovellus kertoo, kärsitkö hengityskatkoksista
 12. Kokeilu alkaa: Tampereella parannetaan pyöräilymahdollisuuksia, yksinsuuntaistakin kahteen suuntaan – Tunnetko jo nämä uudet liikennemerkit? Täältä niitä löytyy!
 13. Ratinan stadionille suunnitellaan kattamista – Ratinaa halutaan kehittää keskustan kuolleesta kulmasta vireäksi tapahtuma-alueeksi
 14. TOAS rakennuttaa opiskelija-asuntoja Kauppiin – Ensimmäisessä puukerrostalossa yhteensä 70 asuntoa
 15. Sinilevätilanteessa radikaali käänne – Pirkanmaalla silti virallisia ja epävirallisia havaintoja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.