Onko se selvä peli vai voiko joku yllättää? – Presidenttiehdokkaat ovat tentissä illalla Tampereen yliopistossa, osallistu äänestykseen

Ennakkoäänestys alkaa pian. Sauvo Jylhä

Pekka Ruissalo

Tänään Tampereen yliopiston päärakennuksen isossa salissa on varsinaista suuren juhlan tuntua, kun kaikki presidenttiehdokkaat ovat tentissä kello 18 alkaen.

Kyselytutkimusten perusteella Sauli Niinistön (kok.) uudelleenvalinta vaikuttaa käytännössä selvältä. Pidetään jopa realistisena, että Niinistö kerää jo ensimmäisellä vaalikierroksella valintaan oikeuttavan äänimäärän eli puolet annetuista äänistä. Vihreiden Pekka Haavisto vaikuttaisi olevan yhtä selkeä kakkonen vaaleissa.

Seuraaville sijoille kärkyllä ovat perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja oman kansalaisliikkeensä kautta sittenkin riittävästi kannatuskortteja kerännyt Paavo Väyrynen Muista sijoista kamppailevat SDP:n Tuula Haatainen, Vasemmistoliiton Merja Kyllönen, RKP:n Nils Torvalds ja Keskustan Matti Vanhanen

Tästä linkistä pääset etsimään ehdokastasi Tamperelaisen vaalikoneesta.

Tästä voit lukea Tamperelaisen tuoreen analyysin ja ennakon vaalien lopputuloksesta. Oletko samaa mieltä?

Vaalitentti alkaa kello 18. Se kestää kello 20 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.