Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusia 30 km/h-alueita tulossa – Mitä mieltä olet, kysyy Tampereen kaupunki

Lentävänniemen, Lielahden, Lintulammin, Niemenrannan, Niemen, Pohtolan ja Ryydynpohjan alueelle on laadittu ehdotus aluenopeusrajoituksista ja liikenteen rauhoittamiskohteista.

Asukkaat ja alueella asioivat voivat antaa palautetta siitä vastaamalla verkossa 15.1.– 4.2. avoinna olevaanTampereen kaupungin kyselyyn

Uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h on tarkoitus saattaa voimaan tänä vuonna.

Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista. Karttaan on merkitty myös ehdotetut liikenteenrauhoittamiskohteet. Ne voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Myös vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Aluenopeusrajoituksien muutos tehdään vuosina 2017–2021 tarkempien asuinaluekohtaisten suunnitelmien perusteella. Ensimmäiseksi aluenopeusrajoituksen muutos toteutettiin Koivistonkylän, Nirvan, Taatalan ja Veisun alueilla syksyllä 2017.

Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nopeudesta 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta. Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29. joulukuuta vuonna 2016.

Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen. Perusteluna on se, että alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.

VASTAA KYSELYYN TÄÄLLÄ!