"Mielenkiinnolla odotamme" – TAMK:n pääsykoe Bangladeshissa

OPISKELU Ammattikorkeakoulussa uskotaan, että Bangladeshistä löytyy maksukykyisiä opiskelijoita.

Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK) alkaa ensimmäisen kerran koulutus, joka on suunnattu pääasiassa ulkomaalaisille. Software engineering -koulutuksen pääsykoe järjestetään Dhakassa, Bangladeshissä.

TAMK:n vararehtori Marja Sutela kertoo, että kyseessä on kokeilu. 

– Mielenkiinnolla odotamme, millaisen vastaanoton koulutus saa.

Suomessa on lain mukaan perittävä EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta lukuvuosimaksua 1.8.2017 ja sen jälkeen alkavista vieraskielisistä tutkinnoista.

TAMK:n kv-markkinoinnista vastaava kansainvälisten asioiden suunnittelija Piri Hiltunen kertoo, että lukuvuosi TAMK:ssa maksaa amk-tutkinnoissa 9 800 euroa ja yamk-tutkinnoissa 10 800 euroa.

– Maksuun on mahdollista saada maksimissaan 50 prosentin stipendi, jos opiskelupaikan saanut ottaa paikan vastaan nopeasti. Seuraavina vuosina stipendin voi saada opintomenestyksen mukaan. Silloinkin suuruus voi olla maksimissaan 50 prosenttia, Hiltunen kertoo.

TAMK:ssa uskotaan, että Bangladeshistä löytyy maksukykyisiä opiskelijoita.

– Bangladeshissä on kysyntää software engineering -koulutukselle, eikä kaikille riitä siellä opiskelupaikkoja. Meiltä on toivottu, että järjestäisimme koulutusta siellä. Koska meillä ei ole mahdollisuuksia perustaa sinne kampusta, opetus järjestetään Suomessa, Hiltunen kertoo.

TAMK:ssa on tälläkin hetkellä opiskelijoita Bangladeshistä. TAMK:ssa opiskelee vuosittain satoja ulkomaalaisia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita. Heistä suurin osa tulee EU-alueelta.

Suomalaisilta on tullut TAMK:iin muutamia kyselyitä siitä, miksi pääsykoetta ei järjestetä Dhakan lisäksi myös Suomessa.

– Meillä on vastaava koulutus tarjolla myös suomeksi, Hiltunen vastaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut