Keikka-arvio: Michael Monroe ei vanhene koskaan!

Laulaja Michael Monroen yhteydessä mainitaan usein Hanoi Rocks, vaikka soolourakin on kestänyt jo yli kolme vuosikymmentä. Kyseinen yhtye toki on yksi suomalaisen rock-musiikin kulmakivistä, mutta toisaalta niin on Michael Monroekin.

Ennen illan pääesiintyjää Olympia-korttelin lavan täytti Kuopiosta ponnistava Block Buster. AC/DC:n jalanjäljissä kulkeva hard rock yhtye esitti varsin suoraviivaisen ja menevän setin. Yhtye sopikin varsin hyvin lämmittämään yleisön illan pääesiintyjää varten loppuunmyydyssä Olympia-korttelissa.

Ilta oli kuitenkin Michael Monroen ja yhdeksän jälkeen yleisön odotus palkittiin, kun yhtye asteli lavalle Hammersmith Palais:n toimiessa setin avauskappaleena. Vaikka yhtye kulkeekin laulajansa nimellä, niin Michael Monroe on nimenomaan viisihenkinen yhtye, jonka muut jäsenet ovat monikymmenvuotinen taistelutoveri Sami Yaffa bassossa, kitaristikaksikko Steve Conte ja Rich Jones sekä rumpali Karl Rockfist

Yhtye oli Olympiassa varsin tiukassa soittokunnossa, ja vaikka itse maestro Monroen liikettä katsellessa alkaa katsojaakin hengästyttää, niin ei muitakaan jäseniä seisoskelusta voi syyttää. Toimiva resepti rock-keikalla ja vauhdikkaasti setti etenikin Got Blood:n, ’78:n ja This Ain’t No Love Song:n tahtiin.

Monroe oli lavalla elementissään, eikä kesällä mittariin kertyvä 56 ikävuotta tuntunut hidastavan tahtia. Old King’s Road:n kohdalla hän kiipesikin lavarakennelmia pitkin katonrajaan saakka. Kappaleen jälkeen yleisölle esitetty kysymys: ”Are you having fun yet?” jäikin varsin retoriseksi, sillä yleisöllä oli varmasti hauskaa koko reilun puolitoistatuntisen keikan ajan.

Varsinainen setti sisälsi 18 kappaletta, jonka aikana kuultiin edellä mainittujen lisäksi muun muassa One Foot Outta The Grave, Nothing’s Allright, Not Fakin’ It, Eighteen Angels ja Ballad Of The Lower East Side. Vaikka ilta keskittyikin pääosin Michael Monroen soolotuotantoon, ei Monroen ja Yaffan juuriakaan unohdettu. Setin loppuun yhtye soittikin Hanoi Rocksin tuotannosta Malibu Beach Nightmare:n ja CCR-laina Up Around The Bend:n ennen päätöstä soolotuotannon Dead, Jail Or Rock N’ Roll:iin.

Jo setin aikana Michael Monroe soitti tuttuun tapaan sekä saksofonia että huuliharppua, joita voitaneenkin pitää tavaramerkkeinään. Encore-osuuden alkuun koettiinkin yllätys, kun ensimmäisenä lavalle palannut Monroe hyppäsi rumpupatteriston taakse ja yhtye vetäisi AC/DC -coverin Rock ’N’ Roll Damnation Steve Conten hoidellessa kitaroinnin ohella laulun. Lisäksi kuultiin vielä muun muassa Hanoi Rocks -klassikko Taxi Driver.

Ilta osoitti, että Michael Monroen vauhti ei ole hidastunut, vaan koko yhtye kuuluu edelleen Suomen rocktaivaan eliittiin. Uuttakin materiaalia on lupa odotella, sillä yhtye suuntaa loppukeväästä studioon. Sitä ennen on vielä reilun kymmenen keikan ajan mahdollisuus tarkastaa yhtyeen nykykunto Suomen kiertueella.

Michael Monroe on myös nähtävissä televisiossa keväällä yhtenä X Factor Suomi -ohjelman tuomareista. Sami Yaffan Sound Tracker, jonka Michael Monroe mainosti yhtye-esittelyn yhteydessä parhaaksi televisio-ohjelmaksi koskaan, on puolestaan edennyt jo kolmanteen kauteensa Ylen kanavilla. Monta rautaa siis on tulessa miehillä tulevaisuudessakin ja hyvä niin.

Michael Monroe, Olympia-kortteli, lauantai 27.1.2018, lämmittelijänä Block Buster

Teksti ja kuva: Ville Laine

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut