Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinustako tukihenkilö?–Tampereella järjestetään maksuton koulutus

Tampereen kaupunki etsii uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille järjestetään koulutus maaliskuussa Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla.

Tukihenkilön voi saada 7–17 -vuotias tamperelainen tai orivesiläinen lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää elämäntilanteensa vuoksi tai on muuten tuen tarpeessa. Tukea kaipaavia lapsia ja nuoria on enemmän kuin tukihenkilöitä. Erityisesti jonossa on miehiä tukihenkilökseen kaipaavia poikia.

Koulutus antaa valmiudet lasten ja nuorten tukihenkilönä toimimiseen. Koulutus pidetään kahtena peräkkäisenä torstai-iltana 8.3. ja 15.3 kello 16.30–20.00 Tipotien sosiaali- ja terveysaseman luentosalissa. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Koulutuksen järjestää Tampereen kaupungin perhepalvelut, ja kouluttajina toimivat perhepalveluiden työntekijät. Lisäksi kuullaan tukihenkilöiden omia kokemuksia tukihenkilönä toimimisesta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan 4.3. mennessä osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi.

Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilöksi etsitään tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa. Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Erityisesti miehiä toivotaan mukaan toimintaan, koska jonossa on miespuolista tukihenkilöä odottavia poikia. Pojat toivovat tukihenkilökseen miestä, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, höntsyillä, käydä leffassa, kalastaa tai saada apua läksyihin.

Toiminta on vapaaehtoistyötä, josta tukihenkilölle maksetaan pieni kulukorvaus. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain 148/2014 mukaisesti.