Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perussuomalaiset hämmästeli rasististen järjestöjen kieltopykälän päätöstapaa – "Kumpikaan ääripää ei ole hyvä"

Tampereen kaupunginvaltuuston viime viikon maanantaina tekemä päätös rasistisiksi luokiteltujen järjestöjen vuokrakiellosta on sittemmin poikinut paljon keskustelua – ja vähän poruakin. Ensimmäisenä jälkimmäistä sai maistaa hankkeeseen kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio (vihr.), joka löysi nimensä vikkelästi erilaisten äärioikeistolaisten järjestöjen tiedotuksesta.

Esitys meni valtuustossa läpi yksimielisesti, mutta kaikki päättäjätkään eivät ole siihen täysin tyytyväisiä. Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Lassi Kaleva sanoo, että päätösehdotukseen tehdyt muutosesitykset herättivät ryhmässä närää ja ihmetystäkin.

– Tehtiin kaksi muutosesitystä, ensimmäisenä se ettei tiloja vuokrata YK:n rotusyrjinnän vastaista sopimusta rikkoviin tilaisuuksia. Se oli ok, mutta toisena muutoksena päätettiin, ettei tiloja vuokrata väkivaltaa tuottavaa toimintaa tai sen suunnittelua harjoittaville yhteisöille.

– Pidän väkivallattomuuden tukemista tietysti ehdottoman hyvänä asia, mutta tämä määrittely nähdäkseni pudottaa myös äärivasemmistolaiset toimijatahot pois. Kumpikaan ääripää ei ole hyvä, Kaleva sanoo.

Mustakallio arvostaa Perussuomalaisten ratkaisua asettua päätöksen taakse yksimielisesti. Kaleva puolestaan korostaa, ettei asian käsittely aiheuttanut eikä aiheuta ristiriitoja puolueiden väliseen yhteistyöhön.

Tamperelainen käsittelee teemaa seikkaperäisemmin keskiviikon lehdessä.