Luminary täydessä korkeudessaan – hulppeat näköalat ja uusia palveluita

Luminary on jo harjakorkeudessaan. Riina Haapala

Riina Haapala

Skanskan rakenteilla oleva tornitalo Tampereen keskustassa, Tampereen Luminary, on noussut täyteen korkeuteensa.

Luminaryyn tulee kahvila, joka on niin asukkaiden kuin muidenkin kaupunkilaisten käytössä.

– Toivomme, että Luminaryn kahvilasta tulee asukkaiden luonteva kohtauspaikka, josta voi vaikka ostaa mukaan pientä syötävää, kertoo projektipäällikkö Harri Hokkanen Skanska Kodeilta.

Kahvilan lisäksi Luminaryyn on tulossa aulatilat, joissa on oleskeluun sopivia sohvia. Niillä on tavoiteltu hotellimaista tunnelmaa.

Luminaryssa aloitetaan myös yhteiskäyttöautokokeilu, jossa P-Hämpin parkkitalossa on asukkaiden varattavissa kolme yhteiskäyttöautoa. Auton varaaminen tapahtuu verkkopalvelun kautta.

– Tampereen keskustassa asuva ei välttämättä tarvitse autoa kuin ajoittain. Yhteiskäyttöautot ovat tulevaisuuden liikkumismuoto, jonka uskon yleistyvän ainakin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Olemme erittäin innostuneita tästä kokeilusta, ja toivomme, että se viitoittaa tietä yhteiskäyttöautojen yleistymiselle Tampereella, sanoo elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Tampereen kaupungilta.

Kuten moderneissa rakennuksissa yleensäkin, Luminaryssä on paljon talotekniikkaa, jota säädetään automaattisesti.

Asukkaat voivat lisäksi asunnosta poissa ollessaan ohjata ja seurata huoneistonsa lämpötilaa ja muita olosuhteita verkkoselaimen kautta. Asukas kirjautuu omilla tunnuksillaan palvelun toimittajan portaaliin ja tekee sitä kautta haluamansa muutokset. Rakennus myös liitetään etävalvontaan, joten teknisten järjestelmien mahdolliset hälytykset ja vikailmoitukset saadaan välitettyä nopeasti huoltoliikkeelle.

Luminaryyn sijoitetaan myös Smartpost-pakettilokerikko. Lokerikko tulee rakennuksen pääsisäänkäynnin läheisyyteen, ja sen kautta voi niin lähettää kuin vastaanottaa paketteja.

Luminaryn kokonaisuus koostuu kahdesta osasta, matalammasta seitsekerroksisesta osasta ja korkeasta 21-kerroksisesta tornista. Valmistuessaan vuoden 2019 alkupuolella Murtokadun ja Itsenäisyydenkadun kulmaan sijoittuvan Luminaryn torni on Tampereen korkein asuinrakennus. Luminaryssa on 188 asuntoa yksiöistä suuriin ylimpien kerrosten koteihin. Asunnoista 138 on myyty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 4. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 10. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 14. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.