Elokuvateatteri Plevnan ykkössali menee remonttiin – Tilalle luksuspenkit ja uusinta tekniikkaa

ELOKUVAT Saliin tulee uusi äänentoistotekniikka, laserprojektorit ja pehmeät penkit.

Finnkino Plevnan sali 1:een tuodaan uusi äänentoistotekniikka, uudet projektorit ja luksuspenkit. Finnkino

Marjo Rämö

Finnkino rakentaa Tampereen Plevna -elokuvateatteriin premiumsalin. Sali kulkee nimellä Finnkino Scape, ja se rakennetaan elokuvateatterin sali 1:n paikalle. Sali menee remonttiin pääsiäisen jälkeen, ja sali avataan toukokuussa. Avajaisaikataulu täsmentyy remonttiprojektin edetessä.

Finnkino Scape -saliin tuodaan Dolby Atmos -äänentoistotekniikka ja Barco P6-RGB -laserprojektorit, joissa on entistä kirkkaampi ja värikylläisempi kuva.

Sali varustetaan myös tilavilla ja pehmeillä italialaisilla luksuspenkeillä, joissa riittävä jalkatila on huomioitu.

Scape-saleja on jo Helsingin Tennispalatsissa ja Espoon Omenassa. Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm kertoo, että luksussalit ovat olleet erittäin suosittuja asiakkaiden keskuudessa.

– Premiumsalimme on otettu hyvin vastaan ja näytökset ovat olleet suosittuja. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt tuoda suositut Scape-salit myös Tampereelle. Tavoitteenamme on olla Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Se tarkoittaa paitsi vaikuttavaa ja laajaa ohjelmatarjontaa, myös ensiluokkaisia puitteita ja huippulaadukasta esitystekniikkaa, hän kertoo.

Saliuudistuksen on suunnitellut Finnkinon tekninen päällikkö Ari Saarinen tiimeineen.

– Dolby Atmos edustaa elokuvateatterin äänentoistosuunnittelun aatelia ja ehdotonta edelläkävijyyttä. 62.2-kanavaisen Dolby Atmos -järjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, myös katsomon kattoon, jolloin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta. Äänen saumaton kulku kaiuttimesta kaiuttimeen jaetun äänentoiston sijaan tekee äänentoistosta sekä realistisemman ja moniulotteisemman että herkemmän ja yksityiskohtaisemman, Saarinen kertoo.

Kirkas kuva luo myös paremman 3D-elämyksen.

–Elokuvat nähdään tismalleen sellaisena kuin visionääriset elokuvan tekijät ovat ne alun perin kuvitelleet, Saarinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Onko Rodeosta jo tehty kaupat? – Legendaarinen tamperelainen yökerho lupaa omistajauutisia mahdollisesti jo juhannuksen jälkeen
 2. Tampereen terveysasemat pitävät ovet auki tänä kesänä – vain yksi suljetaan heinäkuuksi
 3. Tampereen kaupunki muistuttaa: nyt on hyvä aika hävittää tämä puutarhan tuholainen
 4. Nakkifakiiri avaa ovensa perjantaina – Avauspäivän lupaus: "Jokaiseen nakkimukiin livautetaan yksi ylimääräinen..."
 5. Rattijuoppo kaahasi Kangasalla 131 km/h – tiellä kuudenkympin rajoitus
 6. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 7. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 8. Murtomiesten Bittimaatti-keikka meni pieleen Tampereella – IS: Tuhansien eurojen saalis jäi lattialle ja lopputuloksena oli vankeustuomio
 9. Kansanedustaja Pauli Kiuru sai odottamansa vastauksen ministeri Hanna Kososelta – "Nähdäkseni olisi voinut antaa jo yli kaksi viikkoa sitten"
 10. Viikinsaaren kesäteatterin ensi-ilta striimataan ikäihmisille – esityksen voi nähdä kuvapuhelimella tai palvelutaloissa
 11. Tupakannatsan maahan nakkaavia ollaan valmiita sakottamaan – "Tumpista leviää ympäristöön vaarallisia kemikaaleja"
 12. Aikakoneen Sani odottaa jo syksyä
 13. Napoli vei ykköspaikan – Tässä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020 -äänestyksen 50 parasta
 14. Nyt siihen saatiin varmuus: TPV:n harjoitusotteluun Ratinaan saadaan ottaa myös yleisöä – Vierasfanien tosin on suositeltava jäädä kotiin
 15. Tapahtumakesä toteutuu Pirkanmaalla, mutta erityisjärjestelyin – Lue tästä, miten

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.