Loimaan 90 miljoonan Eurojackpot-voittajista yksi tieto lähes varma – spekulaatiot vellovat valtoimenaan

Lottopallotuoli odottaa Loimaan Eurojackpot-voittajia tyhjänä Veikkauksen pääkonttorissa. Kaikkien aikojen suurin Suomeen tullut päävoitto oli 90 miljoonaa euroa, mutta summa on ollut jo lähes kuukauden lunastamatta. Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Loimaan Eurojackpot-voittajista ei ole edelleenkään kuulunut mitään. Veikkauksessa asiasta ollaan yhtä ymmällään kuin lottokansan toriparlamenteissa.

–Täällä veikkauslaisetkin kyselevät toisiltaan, joko on tullut tietoa, Veikkauksen tiedottaja Pipsa Öhman nauraa.

Suomen kaikkien aikojen suurimman arpajaisvoiton eli 90 miljoonan euron kohtalo on inhimillisen kiinnostuksen kohteena pääkallonpaikallakin.

Silti voittajan tai voittajien löytämiseksi ei ole mitään tehtävissä.

–Kun peli on pelattu kaupassa ilman tunnistautumista Veikkaus-kortilla, ei voittajia voida löytää elleivät he itse ilmoittaudu.

Jotain voittajista on kuitenkin pääteltävissä. Perjantaina 9. helmikuuta arvottu Eurojackpotin päävoitto oli pelattu viiden osuuden porukalla. Jokaisella osuudella voittaa tasan 18 miljoonaa euroa.

Jos peli olisi pelattu niin, että toisilleen tuntemattomat ihmiset olisivat ostaneet yksittäiset osuudet, todennäköisesti edes osa voittajista olisi jo ilmaantunut tositteen kanssa Veikkaukseen.

Mahdollisiksi vaihtoehdoiksi jää, että viisi osuutta on jaettu jonkin porukan kesken tai että yksi ostaja on pitänyt kaikki viisi osuutta.

Viivytyksen syitä voi olla monia. Esimerkiksi voitto-osuuksien jakautumisesta voi olla riitaa. Asioiden selvittämisaikaa on kuitenkin ollut jo lähes kuukausi. Verotuksellisista syistä tehtävää porukkasopimusta ei tässä tapauksessa tarvita, koska peli on jaettu osuuksiin jo myyntipaikassa.

Voittaja voi olla ulkomaalainen, joka ei ole vaivautunut tarkistamaan tositetta eikä ole edes kuullut voittohässäkästä. Eri tavoin traagisiakin vaihtoehtoja on: voittaja on muistisairas eikä muista pelanneensa tai pelaaja on sairastunut vakavasti tai peräti kuollut. Tai sitten voittotositteet ovat kadonneet.

Voittoisa peli pelattiin Loimaan Prismassa. Sielläkään ei ole käsitystä, miten peli on pelattu.

– Meillä on sekä valmiiksi tehtyjä porukkaosuuksia että asiakkaat tekevät itse rivejään. Me emme tiedä, mistä lapusta on kyse, myymälän palvelupäällikkö Arttu Parkkinen kertoo.

Entä voisiko voittajia yrittää selvittää valvontavideoiden perusteella?

–Meillä ei missään tapauksessa kuvata sellaisia videoita, joista pelaamista voitaisiin selvittää, Parkkinen tähdentää.

Ajan kuluminen on Parkkisen mukaan jo rauhoittanut paikkakunnalla voitosta syntynyttä kohua.

–Mutta kyllä täällä vielä positiivista pöhinää asian ympärillä on.

Kuhinaa varmaan taas lisää se, että Veikkaus tarjoaa suuren voiton kunniaksi kaikelle kansalle täytekakkukahvit torstaina 8. maaliskuuta.

Saa nähdä, houkutteleeko kahvitus voittajat koloistaan.

–Sen perusteella mitä olemme aiempia voittajia jututtaneet, he sanovat aika usein menevänsä muina miehinä kakkukahveille, Öhman paljastaa.

Lue täältä juttu siitä, kenelle suurvoittajat kertovat onnenpotkustaanja mitä he voittorahoillaan hankkivat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Onko tässä ensimmäinen striimattu kesäteatterin ensi-ilta? – Viikinsaaren kesäteatteri kokeilee kesäkomedian kanssa uudenlaista konstia
 2. Takahuhdin rivitalopalossa kuoli yksi henkilö – Poliisi: Ei epäillä liittyvän rikosta
 3. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 4. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 5. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 6. Lapset murehtivat perheidensä toimeentuloa ja huoltajiensa jaksamista, henkinen hyvinvointikin lujilla – Tuore selvitys kertoo karuja lukuja korona-ajasta
 7. Helsingin poliisin laaja ihmiskauppa- ja seksuaalirikostutkinta laajentunut lisää – STT: kyseessä Veijo Baltzarin tapaus
 8. Kysely: Korona sai suomalaiset tukiostoksille verkkoon
 9. Rasvakeitin ylikuumeni tamperelaisessa ravintolassa – Henkilökunta sammutti tulipalon alun yhteistyössä pelastuslaitoksen kanssa
 10. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 11. Matkailu: Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy yhä 80 majakkaa, kun mukaan lasketaan myös pookit? – Minna Tauru olisi, sillä hän harrastaa majakoiden bongaamista
 12. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 13. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 14. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 15. Muistatko, kun paluuottelua pohtiva Mike Tyson otteli Tammer-turnauksessa 1980-luvun alussa? – Helsinkiläinen Simo matkusti Tysonin kanssa taksissa Rosendahlista Pispalaan syksyisenä iltana

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Tamperelaismies potkaisi itselleen tuntematonta miestä kasvoihin – Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta
 2. Suomalaiset imuroivat ihmeen vähän – kuinka usein kotona oikeasti pitäisi imuroida?
 3. Nokian Pirkkalaistorille tulee uusi kesäkahvila – "Myyjien on hyvä muistuttaa asiakkaita säilyttämään riittävät turvavälit"
 4. Muistatko, kun paluuottelua pohtiva Mike Tyson otteli Tammer-turnauksessa 1980-luvun alussa? – Helsinkiläinen Simo matkusti Tysonin kanssa taksissa Rosendahlista Pispalaan syksyisenä iltana
 5. Mikä on Paras Tamperelainen Ravintola 2020? Äänestä täällä! – Korona-aika toi suosikkikisaan kuudennen sarjan
 6. Tampereen Yliopiston Laulajilta virtuaalinen laulutervehdys – etäkuorossa nähdään laulun lisäksi arkisia askareita
 7. 17. maaliskuuta vuonna 2020 oli se päivä, jolloin ylöjärveläiselle Matille valkeni ettei oman alan töitä ole tiedossa kuukausiin – Samana päivänä olisi alkanut Neljä Ruusua -yhtyeen kevätkiertue
 8. Ravintolakisa on loppusuoralla, äänestysaikaa enää keskiviikkoon – Tässä Paras Tamperelainen Ravintola 2020 kärkikymmenikkö juuri nyt!
 9. Pojat eivät uskaltaneet tulla katolta alas – Pelastuslaitos haki
 10. Korona siirsi musiikin ammattilaisen arjen keikkalavoilta autonpesuun – "Yrittäjät, kokeilkaa kaikkea mitä vaan osaatte tehdä"
 11. Nyt tyhjenee Tammerkoski kolmeksi vuorokaudeksi – Syynä on Hämeensillan peruskorjauksen loppusuora
 12. "Valmistuvat ovat juhlansa ansainneet" – Tampereen ammattikorkeakoulun kevätjuhlan korvaa videotervehdys
 13. Poliisi varoittaa vanhempia lasten Whatsapp-karkaushaasteesta, joka kiertää ainakin Tampereen Kissanmaalla – "Viranomaisten hälyttämisellä apuun ei saa leikkiä"
 14. Keskuspuhdistamoon liittyvät viemäriurakat alkavat Härmälässä, Raholassa ja Hatanpäällä – luvassa muutoksia liikennejärjestelyihin
 15. Kolme bussilinjaa siirtyy pitkäaikaiselle kiertoreitille maanantaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.