Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kesäturisteja odottaa Hämeenkadulla ennennäkemätön remontti – Pääkatu on työmaana päästä päähän

Hämeenkadulla on ensi kesänä käynnissä ennennäkemätön remontti. Sekä Hämeenkadun itä- että länsipäässä rakennetaan ratikkaa ja Hämeensilta on remontissa.

– Hämeenkatu näyttää kesällä samalta kuin miltä Tuulensuussa näyttää nyt, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Mikko Nyhä havainnollistaa.

Hämeenkadusta ensimmäisenä valmistuu Tuulensuun kortteli välillä Hämeenpuisto–Näsilinnankatu. Nyhä arvioi, että kortteli valmistuu tämän vuoden lopulla. Silloin valmiina ovat myös jalkakäytävät valaisinpylväineen. Myös Tuulensuun puut saatetaan istuttaa tämän vuoden puolella.

Tuulensuun pysäkkejä ei kuitenkaan asenneta paikoilleen vielä tänä vuonna.

– Katoksia ei kannata tehdä, koska liikennöinti alkaa vasta vuonna 2021.

Hämeenkadun tilannetta helpottaa hieman se, että Raitiotieallianssi tekee raiteiden lisäksi myös Hämeenkadun uudet jalkakäytävät. Tällä vältetään se, mikä Tampereella on kovin yleistä: eli ensin yksi porukka tekee jotakin valmiiksi ja toinen porukka tulee heti perästä ja repii saman paikan auki.

Rakentamisjärjestys on se, että ensin tehdään valmiiksi Hämeenkadun ratikkakiskot. Kun ne ovat valmiit, bussit pääsevät ajamaan kiskojen päälle. Tämän jälkeen työmaa siirtyy jalkakäytävälle.

Raitiotieliikenne aloitetaan vuonna 2021. Nyhä arvelee, että Hämeenkatu on silloin yli 90-prosenttisesti valmis.

– Silloin voi olla vielä esimerkiksi joitakin istutuksia tekemättä. Kaikki on valmista vuonna 2022.