Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

41-vuotias tamperelaismies päätettiin vangita tapon yrityksestä – Epäily: Ampui naista naulapyssyllä riidan päätteeksi

41-vuotias tamperelaismies istuutuu tuoliin Pirkanmaan käräjäoikeuden salissa numero kuusi. Miestä edustava Antti-Jussi Railo on joutunut hetkeä aiemmin odottamaan hetkisen ennen päämiehensä saapumista saliin.

Lopulta mies saapuu paikalle. Hän tulee vangitsemisoikeudenkäyntiinsä tunnistettavana, siis ilman huppuja tai lehteä kasvojen edessä. Mies on pienikokoinen ja vaikuttaa ainakin ulkoisesti ottavan tilanteen rauhallisesti. Välttämättä ei uskoisi, että sama mies on syyllistynyt vuonna 2002 silloisella kotiseudullaan tapahtuneeseen grilliyrittäjän raakaan murhaan. Tuolloin mies oli rahapulassaan ampunut itselleen entuudestaan tutun yrittäjän. Kassassa oli rahaa 102 euroa.

Nyt miestä epäillään jälleen vakavasta rikoksesta: miehen epäillään ampuneen ikäistään naista naulapyssyllä päähän Tampereen Hervannassa viime viikon torstaina. Sisä-Suomen poliisi tutkii tekoa nyt tapon yrityksenä.

Vastaaja haluaa vangitsemisoikeudenkäynnin käsiteltäväksi suljetuin ovin. Käräjätuomari Sinikka Mäkelä kysyy perustelua.

– (X) ei halua asialle julkisuutta, sanoo miestä edustava Antti-Jussi Railo.

Salassapitoon päädytään lopulta siksi, että vangitsemisoikeudenkäynnissä käsitellään tapauksessa uhriksi joutuneen naisen nimeä ja henkilötietoja.

Muuten vangitsemisoikeudenkäynti on lyhyt. Mies päätetään vangita noin varttitunnin käsittelyn jälkeen todennäköisin syin tapon yrityksestä ja rattijuopumuksesta epäiltynä.

Uutista muokattu 13.11. kello 14.54: Päivitetty Antti-Jussi Railon nimi oikeaksi.