Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkkalassa keksitty sauna-automaatti on saanut tuotesuojauksen

SAUNOMINEN Sauna-automaatteja kysytään paljon palvelutaloihin ja edustussaunoihin.

Pirkkalalainen Jussi Salmela on saanut tuotesuojan keksimälleen sauna-automaatille, joka heittää löylyä napin painalluksella.

Laite on ollut myynnissä jo vuodesta 2014 lähtien, ja tieto siitä on levinnyt lähinnä puskaradiossa.

– Myynti on mennyt oikeastaan niin, että ihmiset ovat itse ottaneet minuun yhteyttä. He ovat ilmeisesti löytäneet automaatin etsimällä tietoa netistä, Salmela paljastaa.

Salmela oli ajatellut, että sauna-automaatteja ostetaan eniten omakotitaloihin ja edustussaunoihin.

– Vasta sitten tajusin, että niillä voi olla kysyntää muuallakin, kun sain kyselyn eräästä palvelutalosta. Ymmärsin, että ihmisillä on halua saunoa myös senkin jälkeen, kun ei pysty enää heittämään itse vettä.

Nyt Rentomatic-sauna-automaatit ovat tehneet ison läpimurron. Palveluasumista tarjoava Esperi Care on tilannut osaan pääkaupunkiseudun kohteistaan sauna-automaatteja. Automaatteja on mennyt myös muihin palvelutaloihin, muun muassa Tampereelle Koukkuniemen vanhainkotiin.

Samalla Salmela on palkannut Rentovesi-nimiseen yritykseensä Hannamari Rinkisen, joka vastaa Rentomatic-sauna-automaatin markkinoinnista.

– Sähköpostissa odotti yhteydenottoja jo ennen kuin ehdin tehdä yhtään mitään, Rinkinen naurahtaa.

Rinkinen paljastaa myös sen, että laite on ollut kolmesti Asuntomessuilla.

– Joku on tilannut automaatin ja asentanut sen kohteisiin. Se on tapahtunut tavallaan meiltä tietämättä, eli paikalla ei ole ollut Rentomaticin esittelijää. Tästä kaikesta voi päätellä, että laite kiinnostaa ihmisiä.

Salmela teki ensimmäisen sauna-automaatin kaverinsa pyynnöstä.

– Siitä tämä kaikki sai alkunsa. Huomasin silloin, että tällaiset automaatit suunnitellaan aina erikseen jokaiseen kohteeseen. Aloin suunnitella pakettia, joka on mahdollista asentaa erilaisiin saunoihin.

Sauna-automaatti toimii nappia painamalla, ja vesi valuu kiukaan päälle asennetusta sadettimesta. Salmela tekee sadettimet itse metallista.

– Markkinoilta löytyi vain sellaisia osia, joissa oli muovia. Siksi sadettimet on tehtävä itse.

Sauna-automaattiin saa myös etäkapulan, jonka avulla esimerkiksi liikuntarajoitteiset voivat painaa löylyn käyntiin. Salmela sorvaa kapulan puiset kahvat itse Lempäälässä.

– Tämä on suomalainen käsityötuote, Rinkinen tiivistää.