Laukontorin saunapaviljonki avataankin vasta kesäkuussa – Pohjatyöt olivat ennakoitua työläämmät

SAUNA Laukontorin ravintola- ja saunarakennus avataan vasta kesäkuussa.

Laukontorin saunapaviljongin valmistuminen viivästyy hieman. Rakennuksen avajaisia tähdättiin alun perin vapuksi, mutta siihen mennessä rakennus ei valmistu. Tampereen Palvelukiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Marko Tulokas kertoo, että rakennus valmistuu kesäkuussa.

Tulokkaan mukaan rakennustöitä viivästyttivät ennakoitua työläämmät pohjatyöt.

– Siellä piti tehdä louhintatöitä, mikä ei ollut ennakkoon tiedossa. Louhintalupien saamisessa meni jonkin verran aikaa.

Muilta osin rakentaminen on sujunut normaalisti. Tällä hetkellä ravintola- ja saunarakennuksessa tehdään sisätöitä.

Saunapaviljongin käytännön toiminnasta vastaavaa yritystä ei ole vielä julkistettu. Sauna Finlandia Holding Oy:n toimitusjohtaja Ville Iivonen kertoo, että lisätietoja kerrotaan huhtikuussa.

– Sauna ja ravintola ovat menossa samalle toimijalle, hän kertoo.

Aiemmin tässä kuussa paljastettiin tietoja saunan pulahdusaltaasta. Sen rakentaa Vileo Marinas.

Pulahdusallas sijaitsee ponttonien varassa kelluvan laiturin keskellä. Laiturin koko on 10 x 13 metriä. Allas on noin puolitoista metriä syvä, ja se tehdään vahvistetusta alumiinirungosta, jonka pinnoitteena on hyödynnetty vahvaa alumiinivahvistettua, rei´itettyä polyeteenilevyä.

Altaasta ei pääse sukeltamaan sivu- tai alakautta Ratinan suvantoon. Kulku altaaseen tapahtuu lämmitettyjen uimaportaiden kautta.

Pulahdusallas on verhoiltu puulla ja sitä ympäröivää laituria kiertää puusta ja lasista valmistetut kaiteet. Materiaalit ovat samoja, joita on käytetty paviljonkirakennuksen julkisivussa.

Kelluvassa altaassa on myös valaistus, jonka on suunnitellut WhiteNight Lightning Oy.

Laukontorin paviljonki

Laukontorin saunapaviljonkiin tulee ympärivuotinen kahvila-ravintola ja sauna, josta pääsee pulahtamaan Ratinan suvantoon.

Rakennukseen tulee yli 700 neliön suuruiset terassit kahteen kerrokseen.

Paviljonkirakennuksen ja pulahdusaltaan rakennuttaa Tampereen kaupungin omistama Tampereen Palvelukiinteistöt Oy.

Saunaa vuokraa helsinkiläinen Sauna Finlandia Holding Oy, mutta se ei pyöritä saunan ja ravintolan käytännön toimintoja. Sitä, mikä taho sauna- ja ravintolatoimintaa tulee pyörittämään, ei ole vielä julkistettu.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut