Tampereen ratikan värit paljastettu! – Kolme pääväriä, kaksi tukiväriä

Uudet ratikkavärit näkyvät myös Tampereen Raitiotien Twitterissä.

Petteri Mäkinen

Tampereen Raitiotie Oy on paljastanut ratikkabrändin päävärit.

Ratikkayhtiön mukaan Tampereen Ratikan päävärien kolmikon muodostavat Tiili, Luovuus ja Energia.

Tiilenpunaisista rakennuksista inspiraationsa saanut punaisen sävy eli Tiili kunnioittaa kaupungin ainutkertaista teollista historiaa ja kuvastaa intohimoista asennetta ja tahdonvoimaa, jolla tamperelaiset tekevät asioita.

Syvän tummansininen eli Luovuus muistuttaa kaupungin kyvystä luoda uutta sekä viestii raitiotien vakautta ja luotettavuutta. Kirkkaankeltainen eli Energia viittaa elävään kaupunkiin, joka kasvaa ja kehittyy.

Keltainen sävy johdattelee ajatukset myös Tampereen Ratikan valoisuuteen.

Kolmea pääväriä tukevat kaksi muuta väriä, jotka ovat vaaleansininen ja harmaanbeige.

Vaaleansininen eli Rauha henkii kaupungin leppoisaa tunnelmaa vesistöjen kupeessa. Rauhallisuus on läsnä myös Tampereen Ratikassa, jossa matka taittuu tasaisesti ja sujuvasti.

Toinen tukiväri on lämmin, kermaan vivahtava vaaleanruskea eli Koti, joka on tuttu sävy kaupungin katuja reunustavista vanhoista rakennuskaunottarista. Koti-sävy kertoo siitä, miten Tampereen Ratikka on luonteva pala kaupunkia. Ratikalla liikkuminen on helppo omaksua osaksi omaa elämää.

Tampereen tarina sekä kaupungin kasvu ja kehitys ovat keskeinen osa Tampereen Ratikka -brändin tarinaa. Tampereen Ratikan brändi-ilme on saanut innoituksensa Tampereen sijainnista vesistöjen äärellä, kaupunkikuvaa piirtävistä tiilenpunaisista tehtaista ja vanhoista rakennuskaunottarista, joiden ohi Ratikka kulkee.

Värimaailmassa on haluttu myös muistaa valon merkitys kaupungin kasvussa. Tampereen Ratikan logo ja merkin pyöreä muoto kuljettaa Tamperetta ratikka-aikaan.

Tampereen Ratikan brändin suunnitteluun osallistui tamperelaisia elinkeinoelämän, kulttuurin ja yhdistysten edustajia yhdessä Tampereen Raitiotie Oy:n, Tampereen raitiotien kehitysohjelman, Raitiotieallianssin ja Tampereen kaupungin edustajien kanssa. Brändin ja visuaalisen identiteetin suunnitteli tamperelainen Villivisio Oy.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut