Ratinaan luvassa ruuhkia – Kauppakeskukseen odotetaan avajaispäivänä 50 000:ta asiakasta

AVAJAISET Ratinan kauppakeskus avataan torstaina.

Ratina saattaa ruuhkautua torstaina, kun uusi kauppakeskus avataan. Ratinan kauppakeskuspäällikkö Mervi Ahola kertoo, että kauppakeskukseen odotetaan ensimmäisenä päivänä 50 000:ta ihmistä. Samanlaisia kävijämääriä odotetaan myös avajaisviikonloppuna.

– Kaduille on tulossa liikenteenohjaajia avajaisten ja viikonlopun ajaksi. Yli 1 200 auton pysäköintihalli on keskustan isoin, mutta jonoa voi muodostua. Toivon ihmisiltä malttia, Ahola toteaa.

Torstaina kauppakeskukseen pääsee myös ilmaisbusseilla, jotka ajavat Ratinaan Hervannasta ja Lentävänniemestä.

Ratinan kauppakeskuksen avajaisliikennettä seurataan tarkasti Tampereen kaupungilla. Suunnittelupäällikkö Ari Vandell kertoo, että Ratinan liikennettä on jo simuloitu eri tavoin.

– Todellisuus voi olla ihan toinen kuin simulaatioissa. Ihmiset saattavat toimia aivan eri tavalla kuin etukäteen on ajateltu.

Yksi ruuhkan paikka saattaa olla Suvantokadulla, missä sijaitsee toinen Ratinan kauppakeskuksen sisään- ja ulosajoista.

– Suvantokatu on ruuhkautunut välillä pelkästään Koskikeskuksen asiakkaista, Vandell huomauttaa.

Ratinan kauppakeskuksen toinen sisään- ja ulosajo löytyy Tampereen valtatieltä.

Kauppakeskus on rakennettu paikkaan, jossa on jo ennestään kohtuullisen paljon liikennettä. Katusuunnitelmakin on kymmenen vuotta vanha.

– Liikenne sujuu normaalitilanteissa, mutta poikkeustilanteissa katuverkko joutuu koville, Vandell ennustaa.

Vanhoja suunnitelmia on päivitetty jonkin verran. Vuolteenkadulle on tehty aiemmista suunnitelmista poiketen kahdet liikennevalolliset suojatiet, jotta Vuolteenkadun voi ylittää turvallisesti. Liikennevalot otetaan käyttöön ensi viikolla.

Ensi viikolla kannattaa muistaa myös se, että työmaa-aikana voimassa olleet liikennejärjestelyt muuttuvat. Kalevantieltä ajettaessa ei enää voi kääntyä vasemmalle Kalevantien ja Hatanpään valtatien risteyksessä.

– Jos haluaa kääntyä vasemmalle, pitää ajaa Vuolteenkadun kautta eli reitti on sama kuin ennen rakennustöiden alkamista.

Vandell arvelee, että ihmiset hakevat uusia reittejä Ratinassa parisen viikkoa. Saman verran aikaa meni tunneliin totuttautumisessa.

Jos liikenne takkuaa kovasti, liikennevaloja on mahdollista säätää uudelleen.

Ilmainen Ratina-bussi torstaina

Ratina-bussi liikennöi tauotta ja veloituksetta Hervannasta ja Lentävänniemestä Ratinaan ja takaisin torstaina kello 9.30–19.30.

Ratina-bussit ottavat asiakkaita kyytiin jokaiselta bussipysäkiltä, jotka sijaitsevat reittien varrella.

Hervannassa lähtö tapahtuu Hervantakeskuksen (3523) pysäkiltä ja Lentävänniemestä Lielahtikeskuksen (1016) pysäkiltä tunnin välein aina puolelta.

Hervannan bussi ajaa Hervannan valtaväylää, Sammonkatua, Itsenäisyydenkatua, Yliopistonkatua ja Kalevantietä pitkin.

Lentävänniemen bussi ajaa Federleynkadun, Lielahdenkadun, Enqvistinkadun, Paasikiventien, Hämeenpuiston, Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien kautta.

Katso bussien tarkat meno- ja paluureitit Ratinan kauppakeskuksen nettisivuilta: www.ratina.fi

Lue lisää aiheesta

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut