Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvostettu ravintoloitsija isännöi nyt Ratinan suurinta ulkoilmaterassia – Pelkäätkö basehyppääjiä, Arto Rastas?

Ravintoloitsija Arto Rastas on mies, jolta on totuttu Tampereella odottamaan menestystä ja laatua. Nyt mies ottaa jälleen uuden aluevaltauksen: Periscope-ravintolan Ratinan kauppakeskuksen yläkerroksissa. Valtteina ovat muun muassa hulppeat näköalat ja monipuolinen palvelukonsepti.

Rastaan tavoite on tuoda Tampereelle sosiaalinen ruokakulttuuri, jonka keskiössä ovat pöytäkunnittain jaettavat annokset. Ravintolan ruokafilosofia on sekoitus paikallisuutta ja eksoottisia makuja maailmalta. Ruoka- ja juomalistan suunnitteluun on panostettu paljon, ja makuvaikutteita on kerätty monesta eri maasta. Ruokalistalle mahtuu myös erikoisuuksia, kuten hyönteiset.

– Vallitseva trendi on viimeisen päälle laadukas ja maistuva, mutta samalla rento, eikä turhia tärkeilevä ruoka. Tämä ajatusmaailma on vahvasti läsnä Periscopessa, johon ovat tervetulleet kaikenikäiset herkuttelijat. Myös lapsille löytyy oma ruokalista, ja arkisin tarjoilemme lounasta, sanoo Rastas.

Entä hintataso?

– Se on järkevällä tasolla, voi sanoa että kohtuullinen.

Periscopen kattoterassi palvelee todennäköisesti juomaosaston harrastajia tarvittaessa aamun pikkutunneille asti. Rastas sanoo, että terassille on haettu aukiololupaa aamuneljään asti.

Näköalakilpailijassa Torni-hotellissa yhtenä vitsauksena oli aikoinaan basehyppääjät, jotka lähtivät ilmalentoon näköalaterassilta. Rastas nauraa asialle makeasti.

– No, tässä on korkeutta sen verran vähemmän ettei hyppääjä ehdi avata laskuvarjoaan ennen kuin on jo tatamissa. Senkin paikan saa valita aika tarkasti, sillä monista kohdista leiskauttaa komeasti seuraavan kerroksen välikatolle.