Tamperelaiset näyttelijät yhdistivät lauluvoimansa – Taiteellinen kuoro tekee ensiesityksensä sunnuntaina

Kevättalvella 2017 musiikkiteatterin ammattilaiset Petra Karjalainen, Emmi Kaislakari ja Niina Alitalo kokoontuivat mielessään uusi harrastus. Kovin kauaksi työstä ei vapaa-ajallakaan kuitenkaan päästy, sillä haavena oli perustaa nimenomaan teatterialan ammattilaisista ja opiskelijoista koostuva kuoro, jonka ohjelmiston rungon muodostaisi nimenomaan näyttämömusiikki.

Haave kävi pian toteen ja syntyi Tampereen Taiteellinen Kuoro, jonka ensikonsertti kuullaan Tampereen Komediateatterissa tulevana sunnuntaina.

– Olimme aina silloin tällöin kahvipöytäkeskusteluissa tunnelmoineet ajatuksella tasokkaasta kuoroharrastuksesta ja nyt viimein päätimme todella tarttua tuumasta toimeen, Karjalainen muistelee.

Seuraava ratkaiseva vaihe kuoron perustamisessa oli kuoronjohtajan löytäminen.

– Onneksemme heti ensimmäisellä yrittämällä tärppäsi, kun saimme Joonas Mikkilän mukaan hankkeeseemme, Kaislakari lisää.

– Aluksi pelkäsimme, että sekä Helsingin että Tampereen teattereissa kapellimestarina, sovittajana ja pianistina työskentelevä Joonas olisi liian kiireinen, mutta näemmä myös hänellä on aikaa harrastaa työtään, Alitalo jatkaa.

Kuoron nimeksi päätettiin Tampereen Taiteellinen Kuoro (TTK) ja ensimmäinen tähtäin löytyi nopeasti vuoden 2017 Teatterikesän Tämän vuosituhannen näyttämömusiikkia -konsertista, johon TTK pyydettiin mukaan esittämään Eeva Kontun, Annamari Kähärän ja Jussi Tuurnan musiikkia.

Noin 25-30 -henkisessä sekakuorossa laulaa näyttelijöitä Tampereen Työväen Teatterista, Tampereen Teatterista, Tampereen Komediateatterista, tamperelaisia freelancer-näyttelijöitä sekä opiskelijoita Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön linjalta sekä Tampereen AMK:n musiikkiteatterin suuntautumispolulta. Kuorossa perustajajäsenten lisäksi laulaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Kaisa Hela, Pia Piltz, Martti Manninen, Jyrki Mänttäri ja Ronja Alatalo.

Äänet sortuvat, laula jää on TTK:n ensimmäinen oma kokopitkä konsertti. Konsertissa kuullaan kotimaista näyttämömusiikkia muun muassa Eeva Kontulta, Iiro Rantalalta, Annamari Kähärältä ja Jussi Tuurnalta Lisäksi ohjelmistossa muistetaan myös viime vuonna poisnukkuneita Matti Puurtista ja Toni Edelmannia

– TTK on Suomessa harvinainen ja voisi sanoa jopa ainutlaatuinen instrumentti teatteriproduktioiden ulkopuolella. Maastamme löytyy isot määrät hienoa näyttömömusiikkia, jotka jäävät valitettavan vähälle esittämiselle näytäntökausien jälkeen. Pidän tämän kaltaista työtä tälläisella laulajistolla erittäin arvokkaana ja jopa tärkeänä kotimaisen musiikkiteatterin kannalta, kuoronjohtaja, teatterikapellimestari Joonas Mikkilä tiivistää.

Tampereen Taiteellinen Kuoro: Äänet sortuvat, laulu jää -konsertti

su 22.4. klo 18.00 (sis. väliaika)

Tampereen Komediateatteri, Juhlasali

LIPUT:

peruslippu 23 €

opiskelijat/lapset 15 €

teatterialan liut 15 € (vain ovelta ennen konserttia)

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut