Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hän on Pirkanmaan Osuuskaupan vaalien ääniharava, katso kaikki läpimenneet – Äänestysaktiivisuus nousi koronasta huolimatta huikeasti

Pirkanmaan Osuuskaupan vaaleissa annettiin 45 204 ääntä, mikä on 18 873 enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Äänestysaktiivisuus nousi 14,4 prosentista 22,5 prosenttiin. Edustajistoon valittiin yhteensä 60 ehdokasta, joiden tehtävänä on toimia äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtia, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

– Asiakasomistajat tarttuivat ilahduttavan aktiivisesti mahdollisuuteen vaikuttaa maalis–huhtikuun taitteessa järjestetyissä edustajiston vaaleissa. Sähköinen äänestäminen löydettiin nyt edellisiä vaaleja useammin, kun jopa 44 prosenttia äänistä annettiin verkossa. Neljä vuotta sitten luku oli 16,5 prosenttia, toteaa Pirkanmaan Osuuskaupan talousjohtaja ja vaalilautakunnan sihteeri Jani Virtanen tiedotteessa.

Yhteensä osuuskaupan edustajiston vaaleissa oli ehdolla ennätykselliset 431 jäsentä. Osuuskaupan edustajistoon tuli valituksi yhteensä 60 henkilöä, joista 35 oli naisia ja 25 miehiä. Uusia edustajiston jäseniä on joukossa 33.

Suurimmat äänimäärät jäsenalueittain

Jäsenalue 1: Pohjois-Pirkanmaa

Sini Kahilaniemi, KTM, FM, Orivesi, 470 ääntä

Mira Anttila, fysioterapeutti, Mänttä-Vilppula, 406 ääntä

Minna Mäkinen, sairaanhoitaja, Ylöjärvi, 334 ääntä

Jäsenalue 2: Etelä-Pirkanmaa

Sari Lajusuo, yrittäjä, Akaa, 502 ääntä

Jari Andersson, rehtori, Sastamala, 431 ääntä

Johanna Pitkäkoski, KM, kotitalousopettaja, Sastamala, 404 ääntä

Jäsenalue 3: Tampere

Sari Tanus, kansanedustaja, erikoislääkäri, Tampere, 591 ääntä

Emmi Nuorgam, yrittäjä, Tampere, 482 ääntä

Minna Minkkinen, sosionomi, Tampere, 444 ääntä