Tampereen Tuomiokirkonkadun kerrostalopalosta syytetty mies määrättiin mielentilatutkimukseen

Tampereen Tuomiokirkonkadulla syttyi maaliskuussa 2018 palo, joka sai alkunsa ullakkokerroksessa ja joka olisi levitessään uhannut potentiaalisesti kymmenien ihmisten henkeä. Tutkinnassa tekoon löytyi yksi epäilty: nuori mies, joka asui itsekin samaisessa kerrostalossa.

Asiasta on käyty oikeutta kevään 2020 aikana ja nyt käräjäoikeus on toimittanut asiasta välituomion. Oikeus päätti, että teosta syytetyn miehen mielentila määrätään tutkittavaksi. Käräjäoikeus toimittaa asian asiakirjat Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle, joka määrää, missä mielentilatutkimus suoritetaan.

Asian käsittelyä lykätään, kunnes lausunto vastaajan mielentilasta on saatu. Tämän jälkeen käräjäoikeus määrää asian uuden käsittelypäivän ja ilmoittaa siitä asianosaisille.

Käräjäoikeus ratkaisee asian jatkokäsittelyssä, mihin rikokseen vastaaja on syyllistynyt ja lausuu myös asianomistajien korvaus- ja oikeudenkäyntikuluvaatimuksista sekä syyttäjän muista vaatimuksista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut