IS: Koronatartunnat Pirkanmaalla ovat pysyneet alhaisella tasolla – Ylilääkäri: "Rajoitustoimet alkoivat meidän kannaltamme oikea-aikaisesti"

Koronatartunnat ovat pysyneet Pirkanmaalla muuhun maahan verrattuna varsin alhaisella tasolla. Perjantaina tautiin oli Pirkanmaalla menehtynyt yksi ihminen ja koko Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) erityisvastuualueella kaksi.

Taysin alueella on vähiten niin osastohoidossa (7) kuin tehohoidossakin (3) olevia potilaita.

Asiaa pohtii Ilta-Sanomille Taysin osastonylilääkäri Jaana Syrjänen.

– Hämäläiset noudattavat ilmeisesti määräyksiä tunnollisesti. Eikä meille ole osunut niin sanottujen laitosten epidemioita, Syrjänen miettii.

Onnenpotku Pirkanmaan kannalta oli Syrjäsen arvion mukaan se, että koulujen talvilomaviikko oli viikko myöhemmin kuin esimerkiksi Uudellamaalla. Lisäksi korona pakotti Kangasalan kunnan toimenpiteisiin jo ennen hallituksen tiukkoja päätöksiä.

– Rajoitustoimet alkoivat meidän kannaltamme niin oikea-aikaisesti. Meillä oli jo tietoa siitä, että alueet, joilla pirkanmaalaisetkin paljon lomailivat, olivatkin muuttuneet epidemia-alueiksi, Syrjänen pohtii Ilta-Sanomille asiaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut