Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rantatunneli pistetään kunnon pesuun ensi viikolla – Liikenne ohjataan keskustaan neljänä yönä

Rantatunneliin vuosihuolto ja pesu, liikenteelle öinen kiertotiereitti (Pirkanmaa)

Tampereen Rantatunnelissa tehdään ensi viikolla tunnelin vuosihuoltoon liittyviä töitä.

Pirkanmaan ELY-keskus pesee, puhdistaa ja huoltaa silloin tunnelin neljänä perättäisenä yönä perusteellisesti maanantai-illasta varhaiseen perjantaiaamuun mennessä.

Huoltotöiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan varareitille.

Vuosihuolto sulkee ensin Rantatunnelin toisen tunneliputken ja sitten toisen putken yön ajaksi liikenteeltä. Huoltotöiden aikana liikenne ohjataan öisin katuverkon kautta kulkevalle opastetulle varareitille.

Rantatunnelin itään johtava A-putki suljetaan liikenteeltä 20.–22. huhtikuuta öisin kello 22–06 väliseksi ajaksi. Liikennekatkon aikana tunnelia pestään, huolletaan, testataan ja tarkistetaan sen teknisiä järjestelmiä ja laitteita. Myös tunnelin verhousrakenne ja kaivot tarkastetaan ja puhdistetaan tarvittaessa.

Vastaavasti länteen johtava B-putki suljetaan liikenteeltä 22.–24. huhtikuuta öisin kello 22–06 väliseksi ajaksi.

Rantatunnelin teknisten järjestelmien toimivuus varmistetaan kerran kuukaudessa yksi tunneliputki kerrallaan tehtävillä säännöllisillä huoltotöillä. Liikenteelle ja tunnelin teknisille laitteille pölystä koituvaa haittaa vähennetään pesemällä tunnelia säännöllisesti.

Lisäksi kahdesti vuodessa tunneliputket suljetaan vuorotellen laajemman huollon vuoksi öisin liikenteeltä.