Etäkaupunginvaltuusto pidetään maanantaina Teamsissa – "Valtuustolle on järjestetty perehdytystä ja jopa kenraaliharjoitukset"

Maanantaina tämäkin hoidetaan Teamsissa. Pekka Ruissalo/Tamperelaisen arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina ensimmäistä kertaa etäkokouksena. Kokous alkaa kello 17.00.

Kokous toteutetaan Teams-järjestelmällä ja se on liitetty suoran lähetyksen toteuttavan Stremia Oy.n monikamerajärjestelmään. Tätäkin valtuuston kokousta voi siis seurata suorana lähetyksenä Tampereen kaupungin verkkosivujen kautta.

Valtuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok) toteaa, että edessä on jännittävä ilta.

– Kokouksessa joudutaan hoitamaan puheenvuoropyynnöt, äänestykset ynnä muu kokoustekniikka yhdellä järjestelmällä ja puhe- ja kuvayhteys toisella ja samaan aikaan on saatava kokoukseen 67 valtuutettua, virkakunta ja yleisön seurantamahdollisuus. Valtuustolle on järjestetty perehdytystä ja jopa kenraaliharjoitukset etukäteen kokouksen onnistumisen varmistamiseksi.

Kokouksen asialistalla luottamushenkilöiden eropyyntöjä ja niihin liittyen täydennysvaaleja. Lisäksi valtuusto saa tiedoksi pormestarin häiriötilanteiden aikaisessa johtoryhmässä erityistoimivallan nojalla antaman suostumuksen kaupungin takaaman lainan maksuajan pidentämisestä.

Yleisö ei voi tulla seuraamaan valtuuston kokousta paikan päälle virastotalolle koronavirustilanteen vuoksi asetettujen kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Etäkokouksenkin aikana kokouksen kulusta raportoi kaupungin viestintäyksikkö Twitterissä profiililla @Tamperelive ja keskusteluun voi osallistua käyttämällä aihetunnistetta #trevaltuusto.

Ikonen on luottavainen kokouksen sujumisen suhteen.

– Uskon, että kaikki menee hyvin. On tärkeää, että päätöksenteko voidaan sähköisin välinein turvata myös poikkeusoloissa. Siihen tämä harjoitus on omiaan, ja opimme siitä paljon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut