Valkeakoskelainen Maija sairastui koronavirukseen ja oli hengenvaarassa – IL: "Ilman tehohoitopaikkaa meidän lapsilla ei enää olisi äitiä"

Iltalehti kertoo verkkosivuillaan valkeakoskelaisesta Maija Turpeisesta, joka sairastui maaliskuun lopussa koronavirukseen.

– Maija on 41-vuotias, ihan perusterve ihminen, eikä hän kuulunut riskiryhmiin. Silti tilanne eskaloitui näin pahaksi. Herättäähän se pelkoa siitä, että kuinka pahaksi tilanne voi äityä Suomessa, Maijan puoliso Jani Turpeinen kertoo Iltalehdelle.

Ensioireet tulivat 24. maaliskuuta. Silloin Maija Turpeinen hakeutui ensimmäistä kertaa lääkäriin ja uudemman kerran torstaina oireiden pahennuttua. Perjantaina hän joutui ensiapuun, johon jäi hengittelemään happiviiksien kanssa.

Vointi huononi entisestään ja tauti eteni hengenvaaralliseen tilaan. Maanantaina Turpeinen kytkettiin hengityskoneeseen, jossa hän vietti viikon päivät. Vasta saman viikon sunnuntaina hänet voitiin herättää. Turpeisilla ei ole tietoa, mistä Maija viruksen sai.

Jani Turpeinen vetoaa Iltalehden haastattelussa lukijoihin, että he muistaisivat noudattaa ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Silloin hoitokapasiteetti riittää.

– Ilman tehohoitopaikkaa meidän lapsilla ei enää olisi äitiä, hän sanoo vakavasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut