Taas on aika kerrata ratikka-ajan liikennesäännöt – Testiratikka on liikenteessä myös yöllä

Tampereen raitiotien ratainfran koeajot ja testaukset jatkuvat ensi ja sitä seuraavalla viikolla eli viikoilla 17 ja 18.

Testejä tehdään myös yöaikaan, jolloin liikennettä on vähemmän. Testivaunu kulkee koeajoissa nyt ilman liikenteenohjaajia, joten muiden tiellä liikkujien on syytä kerrata ratikkaan liittyvät liikennesäännöt ja noudattaa niitä.

LUE JUTTU LIIKENNESÄÄNTÖJEN MUUTOKSISTA TÄÄLTÄ!

Koeajoja ja testejä tehdään raitiovaunuvarikon, Hervannan ja Hervannan valtaväylän alueella, varikon ja Turtolan raitiopysäkin välisellä rataosuudella.

Testejä tehdään sekä varikolla että koko ensimmäisen käyttöönottoalueen läpi. Varikon ja Turtolan välisellä koeajoalueella testejä tehdään yöaikaan. Hermiankadulla vaunu voi liikkua ajoittain myös päivällä ja viikolla 18 testataan mahdollisuuksien mukaan Insinöörinkadun kiertoliittymien raitiovaunuvaloja normaalilla liikennöintinopeudella.

– Varikolla testaamme muun muassa hallien ovien toimintaa, varikkoraiteiden ajettavuutta sekä asetinlaitetta. Yötesteissä puolestaan havainnoidaan esimerkiksi opasteiden ja merkkien näkyvyyttä pimeällä. Ratalinjan testit tehdään yöllä hiljaisen liikenteen aikana, koeajokoordinaattori Niina Uolamo Tampereen Raitiotie Oy:stä kertoo tiedotteesa.

Testivaunu kulkee yöaikaan hiljaisella nopeudella varikon ja Turtolan välillä. Koska ratainfra tällä ensimmäisellä koeajo-osuudella on todettu toimivaksi, voi testivaunu nyt liikkua radalla itsenäisesti liikennesääntöjen mukaisesti.

– Ratikka liikkuu jatkossa ilman liikenteenohjaajia, joten muiden liikenteessä liikkuvien kannattaa noudattaa tarkkaavaisuutta sekä ottaa nyt ratikkaan liittyvien liikennevalojen ja -sääntöjen toiminta haltuun, Uolamo muistuttaa.

Testivaunu on varusteltu, teipattu huomiovärein ja sen ulkomittoja on muokattu niin, että ne vastaavat riittävästi Tampereen Ratikan tulevan protovaunun mittoja. Näin voidaan tarkastaa esimerkiksi laiturialueiden ja vaunun yhteensopivuutta sekä vaunun ulottumia erilaisten kiinteiden rakenteiden läheisyydessä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut