Kouluruokaa aletaan jakaa maanantaista eteenpäin kymmenellä koululla – Kouluruokaa haluaa 8 000 oppilasta

Kuvituskuva. Kouljen pihoilla jaettava ruoka on pakattu annoksiksi. Arja-Riikka Nikkilä
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen kaupunki aloittaa maanantaina 20. huhtikuuta ruokajakelun tamperelaiskoulujen oppilaille.

Ruoka-annokset jaetaan kymmeneltä eri koululta ruokajakeluun ilmoittautuneelle 8000 oppilaalle.

Tesoman, Ahvenisjärven, Sammon, Karosen ja Kämmenniemen koulutaloissa jakelupäivät ovat maanantai ja keskiviikko. Maanantaisin jaetaan kullekin oppilaalle kaksi ateriaa ja keskiviikkoisin kolme. Linnainmaan, Lielahden, Vuoreksen, Aleksanterin ja Talvitien koulutaloissa jaetaan tiistaisin kolme ateriaa ja torstaisin kaksi ateriaa oppilasta kohden. Tarkemmat noutoajat tiedotetaan ruokajakeluun ilmoittautuneille perheille Helmi-järjestelmän kautta.

Jotta ruoka-annosten noutaminen sujuisi joutuisasti, tulee noutajilla olla mukanaan kuljetusta varten oma kassi. Annosten jakelupaikka sijaitsee koulun ulkoalueella. Noutotilanteessa on huomioitava koronatilanteen edellyttämä turvaväli.

Osa perheistä on toivonut saavansa ruoka-annokset kotiin kuljetettuina. Kotikuljetukset aloitetaan samoina viikonpäivinä kello 14. Perheiden tulee huolehtia, että ruoka-annoksia ollaan paikan päällä ottamassa vastaan.

Ruoka-annokset ovat pakattuja ja jäähdytettyjä. Ruuat ovat laktoosittomia ja tarjolla on myös kasvisruoka-annoksia. Annokset eivät sisällä salaattia, leipää eikä juomaa. Erityisruokavaliota noudattavat oppilaat voivat käydä ruokailemassa koululla ilmoittautumalla rehtorille.

Mikäli ruokajakeluun ilmoittautuneella ei ole tarvetta ruoka-annoksen noutamiseen tai vastaanottamiseen, pyydetään siitä ilmoittamaan hyvissä ajoin, jotta hävikki muodostuisi mahdollisimman pieneksi.

Muutosilmoitukset ja lisätiedot sähköpostitse osoitteesta kouluruokajakelu@tampere.fi tai puhelimitse numerosta 041 7304006.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut