Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 100-vuotiaassa koulussa alkaa sisäilmaremomtti – "Juhannuskylän yhtenäiskoulu pysyy palveluverkossa myös tulevaisuudessa"

Tammerkosken koulutalossa aloitetaan kesällä sisäilmakorjaukset

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi keskiviikkona Juhannuskylän koulun Tammerkosken koulutalon sisäilmakorjausten hankesuunnitelman ja tarveselvitys merkittiin tiedoksi. Asiaa käsitellään ensi viikolla myös sivistys- ja kulttuurilautakunnassa.

Koulutalon vanhempi osa kärsii sisäilmaongelmasta. Kellarikerros on tehtyjen kuntoselvityksien ja -tutkimuksien mukaan kokonaisuudessaan perusparannusluonteisten korjausten tarpeessa.

Koulussa on 603 oppilasta.

Suunnitelmien, tilaohjelman ja esiselvitysten perusteella kustannusarvio on 1,4 miljoonaa euroa. Hanke pyritään aloittamaan alkukesän aikana.

Juhannuskylän koulun oppilasmäärä on pysynyt hyvin tasaisena viime vuosien ajan. Väestösuunnitteen mukaan oppilasmäärä on kasvussa alueella. Koulun painotusten vuoksi kouluun tulee oppilaita myös oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta.

– Juhannuskylän yhtenäiskoulu pysyy palveluverkossa myös tulevaisuudessa. Korjaukset ovat välttämättömät, jotta perusopetuspaikat pystytään järjestämään kaikille kasvavan alueen lapsille. Lisäksi Tammerkosken koulutaloon saadaan korjausten myötä tilat erityisen tuen alueelliselle luokalle, kertoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll kaupungin tiedotteessa.

Tammerkosken koulutalon ensimmäinen osa valmistui vuonna 1924 ja laajennusosa vuonna 1964.