Äiti varasti lapsiltaan yli 150 000 euroa – Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kihlakunnansyyttäjä Olli Sulkonen vaatii nykyisin Pirkanmaalla asuvalle perheenäidille vähintään puolentoista vuoden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä kavalluksesta.

Syyttäjän mukaan äiti kavalsi useamman vuoden aikana lapsiensa saamia eläketuloja sen verran, että yhteissumma nousi lopulta yli 150 000 euroon. Lapset ovat edelleen alaikäisiä.

Toimintamalli on syyttäjän mukaan ollut aina samanlainen. Esimerkiksi vuoden 2010 aikana äiti on anastanut poikansa saamat eläketulot, noin 6 000 euroa siirtämällä tai maksatuttamalla ne omalle tililleen. Lisäksi nainen on anastanut poikansa tilillä ollutta muuta rahaa hieman yli 1 000 euroa siirtämällä sen omalle tililleen.

Naisella on ollut laillinen hallinta lastensa rahoihin, koska hänellä on ollut lasten huoltajana ja edunvalvojana lasten tilien käyttöoikeus. Teko on syyttäjän mukaan törkeä, koska teon kohteena on erittäin arvokas omaisuus teon ollessa myös kokonaisuutena arvostellen törkeä muun muassa siksi, koska teossa on käytetty hyväksi erityisen luottamuksellista asemaa huoltajana ja edunvalvojana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut