Tamperelaispanimon oluita voi tilata kotiovelle – Kuljetukset hoitaa virolainen yhteistyökumppani, ostaa saavat vain osakkaat

Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere. Pyynikin Brewing Company
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tamperelaisen Pyynikin Brewing Companyn eli Pyynikin käsityöläispanimon oluita voi tilata kotiovelle tai sovittuihin noutopisteisiin. Kuljetukset hoitaa virolainen yhteistyökumppani. Tilaaminen on mahdollista vain panimon noin 7 000 osakkaalle.

Olutmestari Tuomas Peren mukaan tavoitteena on paikata ravintolamyynnin aukkoa. Toisin kuin muualla Euroopassa, suomalaiset pienpanimot eivät saa etämyydä olutta kotimaassaan.

– Aloitimme yhteistyön virolaisen kumppanin kanssa. Osakkaamme voivat tilata juomiamme kotiovelle tai noutopisteelle heiltä. Kaikista tuotteista maksetaan tietysti asiaankuuluvat verot Suomeen. Tällä hetkellä toimitukset ovat vain osakkaillemme, kertoo Pyynikin Brewing Companyn perustaja Tuomas Pere.

Virolaisen yhteistyökumppanin kauppaan tulee myyntiin myös muiden suomalaisten pienpanimoiden oluita. Ensimmäisenä tulee kuopiolaisen Iso-Kallan panimon Groteski-olut, joka palkittiin viime vuonna Suomen parhaana oluena. Toisten panimoiden mukanaoloon haetaan vielä verottajan tulkinta asiasta.

- Toivottavasti etämyynti on sallittua joskus myös täällä Suomen maaperällä. Tämä on epäreilu tilanne, me kotimaiset panimot olemme eriarvoisessa asemassa ulkomaalaisiin nähden, joille etämyynti on sallittua. Myös ruokakaupoille tulisi antaa mahdollisuus lisätä alkoholipitoiset juomat kotiin kuljetuksiin. Tällä yhteistyökuviolla haluamme näyttää, että on tämä vähän hölmöläisen hommaa viedä juomat ensin Viroon ja sitten raahata ne takaisin Suomeen, toteaa Tuomas Pere.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut