Tampere avaa sähköisen avustushaun yksinyrittäjille – "Tilannetta pyritään näin helpottamaan"

Tampereen kaupunki avaa sähköisen avustushaun yksinyrittäjille. Haku avautuu mahdollisimman pian ja se on avoinna 30.9.2020 saakka.

Yksinyrittäjien korona-avustus virustilanteessa perustuu valtioneuvoston hyväksymään asetukseen. Siinä säädetään yksinyrittäjän valtionavustuksen käyttötarkoituksesta ja käyttöehdoista. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) ja Kuntaliitto ovat antaneet kunnille tarkemmat ohjeet haun järjestämisestä.

Yksinyrittäjän korona-avustus on 2000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3.–31.8.2020 välillä. Yksinyrittäjien korona-avustus on määräaikainen.

Avustusta haetaan verkko-osoitteessa www.tukialusta.fi. Haku avautuu mahdollisimman pian.

Avustuksen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen, ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Yksinyrittäjä voi hakea avustusta yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta. Kunnat neuvovat yrittäjiä haussa ja käsittelevät hakemukset saapumisjärjestyksessä. Huolellisesti tehty hakemus ja tarvittavien liitteiden toimittaminen nopeuttavat käsittelyä.

– Tampereen kaupunki on saanut nopealla aikataululla pystytettyä sähköisen palvelun korona-avustuksen hakuun. Sen avulla voidaan turvallisesti ja nopeasti käsitellä yksinyrittäjien hakemukset. Tampereella on merkittävä määrä eri alojen yksinyrittäjiä, joiden tilannetta pyritään näin helpottamaan, kertoo apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut