Yritysten ja yhteisöjen kaupungilta saamiin vuokranalennuksiin on tullut tarkentavia tietoja

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tiettyjen kaupungin omistamissa tiloissa toimivien yritysten ja yhteisöjen vuokraa alennetaan tai vuokran maksusta annetaan määräaikainen vapautus. Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan 6. huhtikuuta.

Vuokranmaksusta vapautetaan päätöspöytäkirjan liitteissä mainitut, suljetuiksi määrätyissä tiloissa toimivat vuokralaiset toiminnan esteen alkamisesta lähtien 31.5.2020 saakka. Osalle vuokralla olevista yrityksistä kaupunki on myöntänyt huhti- ja toukokuulta 50 prosentin vuokranalennuksen.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen tiloissa vuokralaisina oleville tahoille, joiden toiminta on korona-viruksen takia estynyt, myönnetään vuokravapautus alkaen 17. maaliskuuta päättyen toukokuun loppuun. Niiden yhteisöjen, joille kaupunki on myöntänyt tila-avustusta, tilavuokrat laskutetaan normaalisti, vaikka tilat olisivat suljettu.

Yrityksille ja yhteisöille, joita vuokranalennus koskee, hyvitetään ilman erillistä anomusta puolet maaliskuun vuokrasta ja huhti-toukokuun vuokrat kokonaan.

Maaliskuulta ja huhtikuulta jo laskutettujen vuokrien osalta kaupunki lähettää automaattisesti hyvityslaskun ja uuden laskun maaliskuulta siihen saakka, kun liitteessä esitetty vuokravapaus alkaa.

Jos joku toimija kokee vielä täyttävänsä päätöksen mukaisen liiketiloja koskevan vuokravapautuksen kriteerit, he voivat olla yhteydessä kaupungin viranhaltijaan, jonka kanssa vuokrasopimus on tehty.

Vuokranalennus koskee tiettyjä kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen tiloissa toimivia yhteisöjä, listalla on myös muita ravintola-, kahvila- ja kokoontumistiloissa toimivia yhteisöjä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut