Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Maakuntien yhteinen Valtatie 3 -ryhmä esittää nopeita tieinvestointeja – "Rahoitusta tulee lisätä huomattavasti"

Neljän maakunnan yhteinen Valtatie 3 -ryhmä esittää tieinvestointien nopeaa käynnistämistä, jotta koronapandemian ratkettua Suomen elinkeinoelämän kilpailukyky säilyy.

– Työllistäviä infrastruktuurihankkeita tulee käynnistää ja hankkeet saada pitkän aikavälin kehyksiin. Näin syntyy suoria työpaikkoja samalla kun talous ja kilpailukyky vahvistuvat. Perusväylänpitoon sovittu vähintään 300 miljoonan euron vuotuinen korotus tulee jatkossa sisällyttää kokonaisuudessaan julkisen talouden suunnitelmaan.

– Liikenneverkon kehittämishankkeiden rahoitusta tulee lisätä huomattavasti. Suunnittelurahoitusta on myönnettävä varhaisessa vaiheessa, jotta toimenpiteet saadaan hyvälle alulle, painottavat kuntajohtajat omassa yhteisessä lausunnossaan.

Kehittämisryhmään kuuluu kuusi henkilöä: Hämeenkyrön kunnasta Antero Alenius, Laihian kaupungista Juha Rikala, Pirkanmaan liitosta Jouni Koskela, Pohjanmaan liitosta Tero Voldi, Satakuntaliitosta Marika Luoma ja Tampereen kauppakamarista Antti Eskelinen.

– Maamme elintarviketeollisuus on sijoittunut Länsi-Suomeen, erityisesti Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle, mikä tekee kolmostiestä Suomen ruokatien ja vientiteollisuuden runkoväylän. Valtatie 3 on myös konepaja- ja energiateollisuuden runkoväylä Etelä- ja Länsi-Suomen satamien kautta maailmalle, kuusikko huomauttaa.

Yhteysvälin palvelutaso ei ryhmän mukaan vastaa näin tärkeälle tieosuudelle asetettuja vaatimuksia ja liikenneturvallisuus on muita Suomen valtateitä heikompi. Siksi investointeja on vaikeasta tilanteesta huolimatta toteutettava.