Maakuntien yhteinen Valtatie 3 -ryhmä esittää nopeita tieinvestointeja – "Rahoitusta tulee lisätä huomattavasti"

Valtatie 3:n osalta edellytetään nyt huomattavia lisäinvestointeja. Pirkanmaan ely-keskus
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Neljän maakunnan yhteinen Valtatie 3 -ryhmä esittää tieinvestointien nopeaa käynnistämistä, jotta koronapandemian ratkettua Suomen elinkeinoelämän kilpailukyky säilyy.

– Työllistäviä infrastruktuurihankkeita tulee käynnistää ja hankkeet saada pitkän aikavälin kehyksiin. Näin syntyy suoria työpaikkoja samalla kun talous ja kilpailukyky vahvistuvat. Perusväylänpitoon sovittu vähintään 300 miljoonan euron vuotuinen korotus tulee jatkossa sisällyttää kokonaisuudessaan julkisen talouden suunnitelmaan.

– Liikenneverkon kehittämishankkeiden rahoitusta tulee lisätä huomattavasti. Suunnittelurahoitusta on myönnettävä varhaisessa vaiheessa, jotta toimenpiteet saadaan hyvälle alulle, painottavat kuntajohtajat omassa yhteisessä lausunnossaan.

Kehittämisryhmään kuuluu kuusi henkilöä: Hämeenkyrön kunnasta Antero Alenius, Laihian kaupungista Juha Rikala, Pirkanmaan liitosta Jouni Koskela, Pohjanmaan liitosta Tero Voldi, Satakuntaliitosta Marika Luoma ja Tampereen kauppakamarista Antti Eskelinen.

– Maamme elintarviketeollisuus on sijoittunut Länsi-Suomeen, erityisesti Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle, mikä tekee kolmostiestä Suomen ruokatien ja vientiteollisuuden runkoväylän. Valtatie 3 on myös konepaja- ja energiateollisuuden runkoväylä Etelä- ja Länsi-Suomen satamien kautta maailmalle, kuusikko huomauttaa.

Yhteysvälin palvelutaso ei ryhmän mukaan vastaa näin tärkeälle tieosuudelle asetettuja vaatimuksia ja liikenneturvallisuus on muita Suomen valtateitä heikompi. Siksi investointeja on vaikeasta tilanteesta huolimatta toteutettava.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut