Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen on Hämeenkadun uusi The Old Irish Pub – "Sen olen jo huomannut, että täällä on varsin paljon opiskelijoita"

Tampereen keskustaan Hämeenkadun ytimeen avautuu perjantaina ravintolatulokas, joka ei Suomen-mittakaavassa ole toki mikään uusi tuttavuus.

Kyseessä on osoitteessa Hämeenkatu 16 avautunut The Old Irish Pub, tanskalaislähtöinen ravintolakonsepti, jolla on Suomessa ravintolat entuudestaan Lahdessa ja Vaasassa. Seuraavaksi ketju on laajentamassa Helsinkiin ja Turkuun.

Ravintola järjestää Grand Opening-tilaisuuden kello 20 alkaen. Jatkossa ravintola on auki päivittäin: muina päivinä aukioloajat ovat 16–05, perjantaisin ja lauantaisin ravintola on auki 12–05 välisenä aikana. Terassilla ja sisätiloissa asiakaspaikkoja on lähes 500.

Satunnaisen kulkijan tullessa sisään ensivaikutelma on hieman erilainen kuin tavallisen suomalaisen anniskeluravintolan suhteen. Ilmassa on englantia, saksaa ja tanskaa, mutta ei käytännössä ollenkaan suomea.

– Ketju lähettää Tampereelle ulkomaisen johtoryhmän, joka vastaa Hämeenkadun pubin toiminnasta. Sitten on työntekijöitä, jotka ovat enimmäkseen suomalaisia ja rekrytointi on meneillään koko ajan, sanoo ketjun Suomen-maajohtaja, tanskalainen Jens Fischer

Fischer on työnsä puolesta Tampereella jonkin aikaa, ainakin sen ajan kunnes ravintolan toiminta lähtee kunnolla alkuun.

Pysyvästi Tampereelle muuttaa ravintolan varsinainen johtaja, romanialainen Dan Cosma Cosma on asunut pidemmän aikaa Tanskassa.

– Kaupunki vaikuttaa ihan mukavalta. Sen olen jo huomannut, että teillä on täällä varsin paljon opiskelijoita, Cosma huomauttaa.

Jens Fischer sanoo, että opiskelijat ovat yksi potentiaalinen kohderyhmä muiden joukossa.