Tällainen on Hämeenkadun uusi The Old Irish Pub – "Sen olen jo huomannut, että täällä on varsin paljon opiskelijoita"

Pekka Ruissalo

Tampereen keskustaan Hämeenkadun ytimeen avautuu perjantaina ravintolatulokas, joka ei Suomen-mittakaavassa ole toki mikään uusi tuttavuus.

Kyseessä on osoitteessa Hämeenkatu 16 avautunut The Old Irish Pub, tanskalaislähtöinen ravintolakonsepti, jolla on Suomessa ravintolat entuudestaan Lahdessa ja Vaasassa. Seuraavaksi ketju on laajentamassa Helsinkiin ja Turkuun.

Ravintola järjestää Grand Opening-tilaisuuden kello 20 alkaen. Jatkossa ravintola on auki päivittäin: muina päivinä aukioloajat ovat 16–05, perjantaisin ja lauantaisin ravintola on auki 12–05 välisenä aikana. Terassilla ja sisätiloissa asiakaspaikkoja on lähes 500.

Satunnaisen kulkijan tullessa sisään ensivaikutelma on hieman erilainen kuin tavallisen suomalaisen anniskeluravintolan suhteen. Ilmassa on englantia, saksaa ja tanskaa, mutta ei käytännössä ollenkaan suomea.

– Ketju lähettää Tampereelle ulkomaisen johtoryhmän, joka vastaa Hämeenkadun pubin toiminnasta. Sitten on työntekijöitä, jotka ovat enimmäkseen suomalaisia ja rekrytointi on meneillään koko ajan, sanoo ketjun Suomen-maajohtaja, tanskalainen Jens Fischer

Fischer on työnsä puolesta Tampereella jonkin aikaa, ainakin sen ajan kunnes ravintolan toiminta lähtee kunnolla alkuun.

Pysyvästi Tampereelle muuttaa ravintolan varsinainen johtaja, romanialainen Dan Cosma Cosma on asunut pidemmän aikaa Tanskassa.

– Kaupunki vaikuttaa ihan mukavalta. Sen olen jo huomannut, että teillä on täällä varsin paljon opiskelijoita, Cosma huomauttaa.

Jens Fischer sanoo, että opiskelijat ovat yksi potentiaalinen kohderyhmä muiden joukossa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Pääseekö Tampereen The Old Irish Pubiin, jos on tatuoitu? – "Jos tulet suoraan rakennustyömaalta, suosittelemme että käyt suihkussa ennen kuin saavut" 27.2.2020 18:00
  2. Tamperelaisen tärkeimmät ja kiinnostavimmat jutut saa uutiskirjeenä sähköpostiin joka päivä – Näin tilaat! 12.5.2018 12:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut