Pirkanmaan festivaalit ja kongressit yhteistyöhön – Kehittelyssä on nyt uudenlainen tapahtumakonsepti Tampereen seudulle

Pekka Ruissalo

Pirkanmaan festivaalit ja Tampereen kongressitoimijat aloittavat uudenlaisen tapahtumahankkeen opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana. Hankkeen tavoitteena on tuoda yhteen pirkanmaalaiset taide- ja tiedetapahtumat ja luoda uudenlainen, monistettava kongressifestivaalien tapahtumakonsepti.

Kongressifestivaali luo väliaikaisen kaupunkitilan, jossa eri alojen edustajat ja kaupunkilaiset voivat kohdata kulttuurin, tieteen ja taiteen äärellä sekä verkostoitua kansainvälisesti. Hankkeen pilottitapahtumana toteutettava Tango for Life -kongressifestivaali järjestetään Tampereella syyskuussa 2020, jolloin biotieteiden kansainvälinen Life 2020 -kongressi tuodaan yhteen Maailmantango-festivaalin kanssa. Hanketta koordinoi Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry.

Yhteistyö sai alkunsa, kun syksyllä 2019 Pirkanmaan festivaalit ry (Pirfest) ja Tampere Convention Bureau (TCB, Visit Tampere) lähtivät selvittämään yhteistyömahdollisuuksia, ja saivat myös Tampereen yliopiston kongressijärjestäjät sekä paikallisen festivaalitoimijan innostumaan aiheesta sekä pilottitapahtuman toteuttamisesta.

Yhteistyömalli tuo festivaaleille uutta kiinnostavaa ohjelmaa, mahdollisuuden rakentaa monialaisia ja taiteellisesti kunnianhimoisia ohjelmasisältöjä, kontakteja ja lisää kansainvälisyyttä. Sama pätee tiedetapahtumiin, jotka saavat yhteistyöstä uutta luovaa sisältöä kongressien tapahtumatarjontaan sekä mahdollisuuden tuoda tieteen ajankohtaisia aiheita tunnetuiksi uusille yleisöille.

Tapahtumakonsepti pyrkii tekemään tiedettä näkyväksi ja saavutettavaksi ja tuo tavallisesti kaupunkilaisten näkymättömissä tapahtuvat huippukongressit keskelle kaupunkia. Tiedettä pyritään popularisoimaan myös maksuttomien yleisöluentojen avulla.

Hankkeessa luotavan tapahtumakonseptin vakiintumisella tavoitellaan lisäksi kulttuurialan tapahtumatoimijoiden olosuhteiden paranemista. Tavoitteena on, että kongressifestivaalit tuovat uutta työtä taiteilijoille, tapahtumatoimijoille sekä muille tapahtuma-alan sidosryhmille.

– Mukanaolo hankkeessa on tuonut jo tässä vaiheessa festivaalillemme paljon uusia kontakteja, ideoita sekä työmahdollisuuksia. Erityisen mielenkiintoista on ollut pohtia ohjelmasisältöjä ja tapahtumasynergiaa yhdessä Pirfestin, TCB:n sekä Life2020 -kongressia järjestävien professori Howard Jacobsin ja tutkimusjohtaja Troy Faithfullin kanssa, kertovat festivaalijohtaja Simón Riesta Aedo ja tuottaja-tiedottaja Anna Toivonen Maailmantango-festivaalilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut