Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella voi pelata ilmastonmuutosaiheista seikkailupeliä – "Tarjoaa yhteisöllisen elämyksen ja kannustaa muuttamaan omia tapoja"

Ilmastonmuutosta käsittelevästä My2050-mobiilipelistä on julkaistu tamperelainen versio. My2050 tarjoaa tiedotteen mukaan "hauskaa ajanvietettä ja samalla tietoa ilmastonmuutoksesta".

My2050 on maksuton seikkailupeli. Pelaajat pääsevät kulkemaan tunnin aikana kaupungin keskustassa Tammerkosken rannoilla ja Näsinpuistossa ja tutustumaan 2050-lukulaisen tubettajan Niha Been tarinaan. Samalla he keräävät pisteitä ratkomalla tehtäviä.

– Tähtäämme muutokseen, jonka ansiosta kaupunki on hiilineutraali viimeistään vuonna 2030. Elämyspelin avulla saamme jaettua tietoa ilmastonmuutoksesta eri ikäisille hauskalla tavalla, kertoo kehityspäällikkö Laura Inha Tampereen kaupungilta.

My2050 soveltuu kaveri- tai työporukoille, perheille ja matkailijoille tai opetuskäyttöön 12-vuotiaista aikuisiin. Pelaaminen onnistuu suomeksi tai englanniksi mobiililaitteelle ladattavalla sovelluksella, ajankohdasta riippumatta.

Seikkailupeli toteutettiin Tampereelle osana Smart Tampere -kehitysohjelmaa ja STARDUST-projektia.

– Peli tarjoaa asukkaille ja vierailijoille yhteisöllisen elämyksen, joka kannustaa muuttamaan omia tapoja ilmastomyönteisemmiksi, kertoo projektipäällikkö Maarit Vehviläinen Tampereen kaupungilta.

My2050:stä on aiemmin julkaistu räätälöidyt versiot Helsinkiin ja Espooseen. Pelin on tehnyt Osuuskunta Visian GameFactory.