Nyt jysähti! – 50 Cent saapuu Blockfestiin

Yhdeksi 2000-luvun parhaiksi rap-artisteiksikin valittu 50 Cent saapuu Suomeen elokuussa Tampereen Ratinassa järjestettävän Blockfestin toisena pääesiintyjänä.

50 Cent on yhdysvaltalainen räppäri, laulaja ja laulunkirjoittaja, joka on sittemmin tullut tunnetuksi niin näyttelijänä, tv-tuottajana kuin yrittäjänäkin. Yli 30 miljoonaa albumia pitkän uransa aikana myynyt ja monesti palkittu 50 Cent on rankattu Billboardin toimesta vuosituhannen top-3 räppäriksi ja hänet nostettiin tammikuussa Hollywoodin Walk of Fameen.

Vuonna 2002 julkaistun Guess Who’s Back -mixtapen jälkeen 50 Cent solmi levytyssopimuksen rap-artisti Eminemin luotsaaman Shady Recordsin kanssa, ja julkaisi pian sen jälkeen Dr. Dren tuottaman debyyttialbuminsa Get Rich or Die Trying. Levyn ykkössinkku ”In Da Club” rikkoi ennätyksiä ollessaan mm. radioiden viikon soitetuin kappale. 50 Centin vuonna 2005 julkaistu toinen studioalbumi The Massacre jatkoi menestystarinaa. Levyn tunnetuimmat kappaleet ”Candy Shop” ja ”Disco Inferno” tekivät hänestä ensimmäisen sooloartistin, jolla oli samanaikaisesti kolme kappaletta Billboard-listan kärkiviisikossa, sillä 50 Cent esiintyi myös listalla olleella The Gamen hittikappaleella ”How We Do”.

Viiden julkaistun studioalbuminsa lisäksi 50 Cent tunnetaan hiphop-ryhmä G-Unitin perustajana. Tällä hetkellä hän toimii tuottajana sekä yhtenä näyttelijöistä suositussa ja palkitussa draamasarjassa Power. Hänet on myös nähty valkokankaalla esimerkiksi Get Rich or Die Tryin’, Escape Plan ja Righteous Kill -elokuvien myötä.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut