Tampere-taloon viikolla saapuva Paleface oli lämmittelijänä, kun Blockfestiin saapuva 50 Cent esiintyi Tavastia-klubilla – Klangi: "Aina välillä joku kannettiin yleisöstä tajuttomana"

Pekka Ruissalo

50 Cent on käynyt 2000-luvun aikana Suomessa aiemminkin. Kovinta suosio oli miehen osalta elokuussa 2004, jolloin huimassa maailmanmaineessa ollut artisti esiintyi Koffin maksamalla keikalla Helsingin Tavastialla. 50 Centin saamaa palkkiota on voitu vain arvella, mutta millään pikkurahalla artisti ei helsinkiläisklubille ole saapunut.

Keikan lämmittelijänä nähtiin ja kuultiin Palefacea, joka kuvaili syksyllä 2019 Klangi-julkaisulle tunnelman olleen koko illan ajan aivan käsittämätön, jopa poikkeuksellinen. Oman mausteensa soppaan heitti luonnollisesti itse pääartisti, jonka vaatimukset ja sidosryhmät edustivat jotain sellaista, joka oli Suomessa aika erilaista sorttia kuin mihin oltiin totuttu.

– Homma oli kreisiä alusta asti. Turvajärjestelyt olivat käsittämättömän tiukat. Oli jopa huhuja, että pommikoirat haistelivat Tavastian aamulla ennen soundcheckejä.

– Fiftyllä oli älytön henkivartiokaarti mukana, sellaisia jääkaappipakastimen kokoisia jenkkifudisammattilaisia. Ne ottivat koko talon haltuun Tavastian järjestyksenvalvonnalta ja vetivät muun muassa keikan aikana jengiä sumeilematta pataan. Aina välillä joku kannettiin yleisöstä tajuttomana, Paleface muisteli tapahtumia Klangi-julkaisulle syksyllä 2019

Palefacelle tarjottiin myös ohikiitävä hetki, jolloin mies pystyi kättelemään illan päätähteä alakerrassa sijaitsevan Semifinal-ravintolan tiloissa.

– Siellä oli hullu raideri. Pöydät notkuivat. Kaadoin itselleni lasillisen viskiä ja lähdin henkivartijan kehotuksesta jo pian takaisin yläkertaan. Olihan siinä maailman huipulla sen ohikiitävän hetken, Paleface muistelee.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut