Financial Timesin lista: Euroopan nopeimmin kasvava panimoyritys on Tampereella

Arvovaltainen brittiläinen talouslehti Financial Times on listannut tamperelaisen Pyynikin Brewing Companyn Euroopan tämän hetken nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi.

Financial Times noteeraa yhdessä tutkimusyhtiö Statistan kanssa vuosittain FT-1000-listalle tuhat Euroopan nopeimmin kasvanutta yritystä.

Tuoreimmassa Financial Timesin FT1000-raportissa on mukana kolme yritystä Suomesta. Panimon varsinainen listasijoitus on 622:s. FT-1000 lista julkistettiin Lontoossa tänään.

Tämän vuoden FT1000-listaus on järjestyksessään neljäs. Pyynikin Brewing Company on listattu Food and Beverage (ruoka- ja juoma-alojen yritykset) -kategoriassa, jossa on mukana 30 yritystä eri puolilta Eurooppaa.

Niiden joukossa Pyynikin Brewing Company on sijalla 18.

– Financial Timesista otettiin meihin viime vuoden lopulla yhteyttä. Lähetimme heille yhtiön avain- ja kasvuluvut neljän viime vuoden ajalta. Meille oli valtava yllätys, että tuhannen kasvuyrityksen joukossa ei ole muita panimoita Euroopasta. Olemme todella ylpeitä huomionosoituksesta, perustelee Pyynikin Brewing Companyn perustaja ja osaomistaja Tuomas Pere panimon tiedotteessa.

FT1000:n perustana on liikevaihdon kasvu vuosina 2015–2018. Liikevaihdon on pitänyt kasvaa neljässä vuodessa vähintään 100 000 eurosta 1,5 miljoonaan euroon.

– Liikevaihtomme 2015 oli 699 000 euroa ja 2018 jo 2 589 000 euroa. Viime vuonna ylsimme 3 560 000 euroon. Kasvumme on vakaata ja suunnitelmien mukaan tänä vuonna tavoittelemme nollatulosta, Pere laskee.

Englantilainen Financial Times on yksi maailman johtavista talousalan lehdistä. Se on perustettu vuonna 1888 Lontoossa. Nykyisin lehti ilmestyy päivittäin yli 20 kaupungissa eri puolilla maailmaa sekä ilmestyy myös verkossa jossa yli 700 000 tilaajaa.

EDIT 2.3. kello 20.15: Korjattu jutusta tieto, että Pyynikki Brewing Company olisi ollut listan kolmesta suomalaisyrityksestä ensimmäinen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut