Kaupunginhallitus hyväksyi Taysin aikuispsykiatrian ja Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelujen yhdistämisen

Taysin aikuispsykiatria ja Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalvelut yhdistetään 1.1.2021 alkaen.

Tavoitteena on turvata pirkanmaalaisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuus, laatu ja resurssit.

Yhdistäminen on ensiaskel kohti maakunnallista palvelukokonaisuutta. Tampereen kaupunginvaltuuston ja sairaanhoitopiirin valtuuston hyväksyttäväksi päihde- ja mielenterveyspalveluiden yhdistäminen tulee 16. maaliskuuta.

Yhdistämisen tavoitteena on helpottaa avohoitopainotteisten, asiakaslähtöisten palveluketjujen rakentamista sekä monipuolistaa asukkaiden palvelutarjontaa.

Samalla voidaan vahvistaa mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämistä ja helpottaa henkilöstön rekrytointeja keräämällä alan osaaminen yhteen organisaatioon. Tampereen kaupunginhallitus esittää valtuustolle liikkeenluovutuksen ja päihde-ja mielenterveyspalveluiden integraation hyväksymistä.

Mukana ovat seuraavat yksiköt tai toiminnot: Psykiatria- ja päihdekeskus, sisältäen Ensiohjaus Ension, Sarviksen psykiatrian yksikkö, psykiatrian poliklinikka maahanmuuttajille, syömishäiriöyksikkö, persoonallisuushäiriöyksikkö, Tipotien psykiatrian yksikkö: psykoosityöryhmä ja nuorten aikuisten työryhmä, akuuttipsykiatrian poliklinikka, liikkuva psykiatrinen työryhmä, mukaan lukien psykiatrinen intensiiviyksikkö Topi, päiväsairaalat 1 ja 3, psykogeriatrinen poliklinikka ja kotikuntoutus, Oriveden mielenterveys- ja päihdepalvelut: psykiatrian poliklinikka ja Vanamo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut