Kansanedustaja Sofia Vikman jätti kirjallisen kysymyksen huumeiden käytön torjumisesta – "Tampereella kaupunkilaiset ovat syystäkin huolissaan"

Tamperelainen kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) jätti kirjallisen kysymyksen liittyen huumeiden käytön torjuntaan. -

Pekka Ruissalo

Tamperelainen kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen huumeiden käytön torjumisesta ja huumekuolemien estämisestä. Vikman vaatii hallitukselta konkreettisia tekoja huumeongelmaan puuttumiseksi.

Poliisin mukaan laittomia huumeita käyttävät ja myyvät yhä nuoremmat henkilöt. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viime vuonna julkaiseman tilastoraportin mukaan 15—24-vuotiaista jotakin huumetta oli elämänsä aikana käyttänyt 26 prosenttia. Myös huumekuolemien määrä on Suomessa nousussa.

– Huumeet lieveilmiöineen ovat todellinen ja vakava ongelma. Hallituksen on ryhdyttävä määrätietoisiin ja konkreettisiin tekoihin huumeidenkäytön torjumiseksi ja huumekuolemien estämiseksi. Erityinen huomio on kohdistettava lasten ja nuorten tilanteeseen, sanoo Vikman.

Vikman nostaa esiin kotikaupunkinsa Tampereen tilanteen. Noin vuosi sitten neljän Tampereen seudun ammattiopiston opiskelijan uutisoitiin kuolleen huumeisiin, ja syksyllä uhreja tuli kolme lisää.

– Tampereella kaupunkilaiset ovat syystäkin huolissaan kehityksestä, joka myös kaupungin katukuvassa on viime vuosina tapahtunut. Poliisin mukaan huumetilanne Pirkanmaalla on karkaamassa käsistä niin Tampereella kuin muissakin kunnissa, sanoo Vikman.

Kansanedustaja heittää palloa asiassa hallituspuolue Vihreiden suuntaan.

– Huumeongelman pahenemisesta huolimatta hallituspuolueiden suunnalta on kuultu esityksiä, jotka ovat omiaan muokkaamaan yhteiskunnan asenneilmastoa huumemyönteisemmäksi. Tällaisia ehdotuksia ovat olleet esimerkiksi huumeiden käytön dekriminalisointi ja piikityshuoneiden laillistaminen, sanoo Vikman.

Vikmanin mukaan huumemyönteisille lausunnoille ei ole tilaa.

– Nyt tarvitaan ripeitä tekoja huumeidenkäytön vähentämiseksi ja ennalta ehkäisemiseksi, vaatii Vikman.

Vikman korostaa, että ennen kaikkea huumekauppaa ja -rikollisuutta vastaan on toimittava määrätietoisesti.

– Riittävistä resursseista ja välineistä niin poliisissa, rajalla, tullissa kuin oikeuslaitoksessa on huolehdittava, jotta huumeiden saatavuuteen ja kauppaan voidaan puuttua tehokkaasti. Nykyinen poliisien määrä ei riitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut