TKL aloittaa koeliikennöinnin uudella sähköbussilla – "Erinomainen tilaisuus kerryttää lisää tietoa ja osaamista"

TKL lähtee testaamaan nyt uutta sähköbussia. TKL ja Volvo tuovat tamperelaisille aiempien Solaris-sähköbussien rinnalle nyt myös Volvon uuden täyssähköbussin.

Uusi sähköbussi tulee kuljettamaan Suomessa ensimmäisenä TKL:n matkustajia koko maaliskuun ajan. Loppuviikosta alkaen ajan vihreän sähköbussin kyytiin voi aluksi päästä linjoilla 11 ja 27.

– TKL:n rooli Tampereen kaupungin omana joukkoliikenteen tuottajana on toimia johtavana edelläkävijänä ja innovaatioiden alustana. Sähköinen liikenne tulee Tampereellakin lähivuosina lisääntymään ja tässä on erinomainen tilaisuus kerryttää lisää tietoa ja osamaista tulevaisuuden joukkoliikenneratkaisujen pohjaksi, linjaa TKL:n toimitusjohtaja Pekka Pirhonen

Nykyinen kalusto on vahvasti Volvo-painotteista.

– Tälläkin hetkellä operoivaan kalustoomme on hankittuna jo pitkälti toistasataa Volvon linja-autoa, joten luotto myös Volvon sähköbussiin on korkealla, kertoo Pirhonen odotuksistaan.

– Meillä on nyt erinomainen tilaisuus kokeilla aiempien sähköbussiemme rinnalla tätä bussia ja samalla kuulla niin matkustajien kuin kuljettajien mielipiteitä tulevaisuuden hankintojen pohjaksi.

TKL:n aiemmat sähköbussit on ladattu yön yli varikolla ja päivän mittaan latausta on täydennetty Pyynikintorilla sijaitsevalla pikalatauspisteellä. Uudessa Volvon bussissa oleva akkukapasiteetti on näihin verrattuna yli tuplaantunut, mikä mahdollistaa autolla operoinnin erillisissä aamu- ja iltapäivän vuoroissa vain varikkolatauksen turvin.

Uusi sähköbussi on esittelyssä Tampereen Keskustorilla keskiviikkona kello 10.30–12 välisenä aikana.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut